Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verrast en wil Lamprou graag als derde keeper

Zo, die zagen we even niet aankomen. Kostas Lamprou wordt komend seizoen de derde keeper van Ajax. De club ziet zich genoodzaakt een extra doelman aan te trekken omdat er een blessuregolfje heerst. Lamprou was na een verblijf bij Willem II transfervrij.

30 juli 2017 - 21:33
UsershyraDesktopajax_dataimages9b23cc6b023d77449c9c963f8f8af1c2_normal
Lamprou en Ajax is een combi die veel supporters niet zien zitten. © Pro Shots

Ajax beschikt met Andre Onana en nieuwkomer Benjamin van Leer over twee prima keepers, maar er is toch voor gekozen om een derde keeper aan te trekken, melden Voetbal International en De Telegraaf. Het is de bedoeling dat de 25-jarige Lamprou een contract voor één seizoen ondertekent.

Achter Onana en Van Leer kampen Norbert Alblas (gebroken pols), Indy Groothuizen (knie) en Mateusz Gorski (schouder) met blessures, terwijl de fitte Dominik Kotarski recent weliswaar werd gekocht, maar pas in de winterstop aansluit.

Vandaar dat Ajax graag een extra optie heeft voor onder de lat. De keuze viel vervolgens op de 1.76 meter Lamprou, die in de jeugd al eens voor Ajax speelde en toen niet goed genoeg werd bevonden. De Griek werd later opgepikt door Feyenoord, maar keepte pas echt voor Excelsior en Willem II.

Lamprou viel in Tilburg op door zijn wisselvalligheid. Hij was onomstreden als eerste keeper, maar maakte nog wel eens een blundertje. Vandaar dat veel supporters niet echt staan te springen bij dit nieuws. 

Daar komt nog bovenop dat Lamprou eind vorig seizoen hardop uitsprak dat hij hoopte op een kampioenschap voor Feyenoord. Ten koste van Ajax inderdaad...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >