Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax moet passie uitstralen, ook op de seizoenkaart

Het blijft altijd weer een mooi moment: de nieuwe seizoenkaart die binnenkomt. Ik heb zelfs het geluk dat ik voor het tweede seizoen op rij een andere stoel in de Arena heb en dus ook telkens weer een nieuwe kaart thuis kreeg.

Door Niels Pach
04 juli 2017 - 15:33
UsershyraDesktopajax_dataimages911d1b5f8dfb7572a880be34ff14323a_normal
De donkere kaart van de laatste jaren steekt hier toch wat niksig bij af. © Ajax Life

Je weet bij ontvangst van het nieuwe stukje plastic dat alles en iedereen weer op nul staat. Je kunt dan nog fantaseren over wat het nieuwe seizoen gaat brengen, niet geremd door tegenvallende uitslagen.

Daarom was ik ook erg blij dat ik zaterdag de bekende seizoenkaartenveloppe op de mat zag liggen. Zo’n enveloppe waar geen Ajaxlogo of iets op staat, maar waarvan iedere Ajacied de inhoud weet. Bovendien was de seizoenkaart dit jaar al ruim voor de start van de competitie binnen, waarvoor hulde.

Tot zover alles goed, ik griste de enveloppe en maakte ‘m snel open. Maar dat liep toch wel uit op een kleine teleurstelling. Voor het derde jaar op rij ontbrak de passie op de seizoenkaart.

Wat ik zag toen ik de brief met kaart uit de enveloppe trok? Vooral veel grijs en zwart, terwijl Ajax toch echt rood en wit is. Dat kan een keer gebeuren als er een toffe zwart-wit foto is gebruikt met een van de helden van weleer erop. Maar dat is niet het geval, op de seizoenkaart zie ik een foto van een groot deel van de oosttribune bij een avondwedstrijd.

Ajax is passie, Ajax is liefde, Ajax is emotie. Ajax is geen donkere meute.

Een gemiste kans. Ajax is passie, Ajax is liefde, Ajax is emotie. Ajax is geen donkere meute. Om voorbeelden te zoeken hoe het wel kan, duik ik in het doosje waarin ik al mijn seizoenkaarten en wedstrijdkaartjes van bijzondere duels bewaar.

In dat doosje kom ik een paar schitterende jaarkaarten tegen. Zeg maar bijna alle exemplaren die sinds seizoen 2000/2001 verschenen. Voorbeelden van hoe ik het graag zie. Op de oudste pasjes staat zelfs nog ‘de passie die in je zit’. Zo is het maar net.

Ik zie een hoopje juichende Ajacieden bij een Champions Leaguewedstrijd in 2002/2003, ik zie helden als Piet Keizer en Jari Litmanen en ik zie drie sterren. Dat alles met veel rood en wit op de achtergrond. Behalve bij Johan Cruijff, maar Bij Cruijff is alles anders. Daar steekt de donkere kaart van de laatste jaren toch wat niksig bij af.

Maar er is hoop. In de begeleidende brief staat dat de seizoenkaart geldig is tot het einde van dit seizoen. Dus het lijkt erop dat er over een jaar een nieuw ontwerp komt. Een kans op weer een seizoenkaart vol passie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >