Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax even snel naar Frankrijk voor oefenpotje tegen Lyon

Ajax trekt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor een dagje naar Frankrijk. Er staat een oefenwedstrijd op het programma tegen een tegenstander waar we goede herinneringen aan hebben. Het gaat namelijk om Olympique Lyon.

01 juli 2017 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesb8786945946ae794e7b535d197ab0ae9_normal
Traoré scoorde in de JC Arena twee keer tegen Lyon. © De Brouwer

Het oefenduel met de opponent uit de halve finales van de Europa League wordt dinsdag 18 juli gespeeld, in Bourgoin Jallieu. Dit is een klein voorstadje van Lyon waar een stadion vrij staat. Het gaat om het Stade Pierre Rajon, waar normaal gesproken rugby wordt gespeeld.

Ajax en Lyon speelden eind vorig seizoen twee zeer bijzondere wedstrijden tegen elkaar en een beetje Ajacied krijgt er nog kippenvel van. De Ajacieden waren op een betoverende avond in de Johan Cruijff Arena met 4-1 te sterk en hielden een week later in Lyon net aan stand (3-1), met een plek in de finale als beloning.

Zo'n magische avond als de vorige twee wordt het zeker niet. Dat is gewoon onmogelijk bij een simpel oefenpotje halverwege de zomer. Toevallig genoeg speelt Bertrand Traoré straks in het shirt van Lyon en niet in het rood-wit van Ajax. Het zou zelfs kunnen dat ook Kenny Tete bij de tegenstander onder contract komt te staan.

Het oefenduel tussen Lyon en Ajax is toegankelijk voor publiek. Dat is leuk, als je toevallig in Zuid-Frankrijk op vakantie bent bijvoorbeeld. Meer info over kaartverkoop volgt op een later moment. De diverse oefenpotjes zijn deze zomer ook te volgen via Ziggo Sport.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >