Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden voetballen tegen Lyon zonder rugnummer 8

We hebben – vast niet als enige – iets opvallends gespot bij de rugnummers op de shirts die de Ajacieden droegen tijdens de oefenduels met Olympique Lyon. Zowel bij de reserves als de basisspelers ontbrak rugnummer 8. Dit heeft alles te maken met Appie Nouri.

19 juli 2017 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimages0367db71ace307423ec5e3bd26ae59de_normal
We hadden Appie en Donny zo graag samen zien schitteren. © Pro Shots

Nouri zakte tijdens het oefenduel met Werder Bremen in elkaar en later bleek dat hij hierbij ernstige en permanente hersenschade opliep. De kans op herstel is nihil en we zien Nouri niet meer terug op de velden. Dit was voor de Ajacieden reden om het rugnummer 8 niet te dragen.

Het is in oefenduels vaste prik dat de Ajaxspelers ouderwets de rugnummers 1 tot en met 11 dragen, zonder namen. Maar dus niet in Frankrijk, tijdens de potjes tegen Lyon. Dit was voor Appie. Nouri droeg niet alleen tijdens Ajax - Werder nummer 8, het was ook zijn shirt al die jaren in de opleiding.

Om het toeval nog iets groter te maken, was nummer 8 – wat dus 18 werd – uitgerekend bedoeld voor Nouri's boezemvriend Donny van de Beek. Appie en Donny speelden liefst twaalf seizoenen samen in de verschillende jeugdteams. Noussair Mazraoui droeg bij de reserves nummer 18.

Het rugnummer 8 wordt normaal gesproken bedrukt op het shirt van Daley Sinkgraven, die ontbrak wegens een blessure. Het is ons niet bekend of Ajax rugnummer 8 bevriest bij het eerste elftal of misschien juist bij Jong Ajax. Ook weten we niet of Nouri's rugnummer 34 nog wordt gebruikt.

Zeker is wel dat rugnummer 34, in de jacht op de 34ste landstitel, een heel speciale betekenis heeft gekregen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >