Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aissati zit zonder club en traint ook niet mee bij ADO

Kennen jullie Ismail Aissati nog? Vast wel. Aissati leverde in 2012 een grote bijdrage aan het veroveren van de schaal, maar raakte daarna uit beeld. Zijn loopbaan zit vijf jaar later flink in het slop. De Marokkaan zit namelijk zonder club. Trainen bij ADO Den Haag gaat ook niet door.

02 juli 2017 - 17:38
UsershyraDesktopajax_dataimages820f0320b1bd01d739ea615afeb5f6c9_normal
Aissati was in het voorjaar van 2012 goed op dreef bij Ajax. © Pro Shots

Aissati had bij ADO de vraag neergelegd of hij zijn conditie op peil mag houden. En dat vond de club uit de Hofstad ook een goed idee. Maar toen ADO vervolgens meldde dat Aissati een week de tijd kreeg om een contract af te dwingen, was het foute boel.

“Dat is helemaal niet mijn intentie, dus ik zie maar af van die trainingen,” aldus Aissati tegenover De Telegraaf. Onderaan de streep is het resultaat dat Aissati zonder club zit en voor zichzelf moet trainen. Een jaar of tien terug had niemand dit kunnen vermoeden voor de 28-jarige middenvelder.

Aissati kwam als groot talent uit de jeugdopleiding van PSV en brak ook wel door, maar kwam toch op dood spoor te zitten. Ajax pikte hem op en enkele blessures ten spijt zagen we wel degelijk zijn kwaliteiten. Een huurperiode bij Vitesse en verblijf bij Jong Ajax beloofden echter weinig goeds.

Maar Aissati knokte zich terug en Frank de Boer kon dat waarderen. Aissati kwam links op de vleugel te spelen – hangend en wel – en deed dat zeer goed, met een prachtig doelpunt tijdens Ajax - PSV (2-0) als hoogtepunt. Ajax bood Aissati zelfs aan om zijn contract te verlengen, maar dat aanbod werd geweigerd.

Wie weet hoe het anders was gelopen, maar nu speelde Aissati voor clubs als Antalyaspor, Terek Grozny en Alanyaspor. Niet echt droomclubs, als je het ons vraagt...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >