Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech heeft een nieuwe hobby: 'Verdedigen geeft een kick'

“Dit seizoen zal ik niet snel meer vergeten.” Het zijn de woorden van Hakim Ziyech. Hij maakte inderdaad een bijzonder voetbaljaar mee. De middenvelder begon het seizoen nog bij FC Twente, maar werd gedurende het jaar een van de belangrijkste mannen bij Ajax. “Er is veel veranderd voor mij, maar het heeft allemaal geweldig uitgepakt.”

07 juni 2017 - 15:17
UsershyraDesktopajax_dataimages54578454aff53206894319eaf030ac5c_normal
Dit is een bijzonder mooie foto van Ziyech na Lyon - Ajax. © Ajax Images

Die verandering zit hem vooral in wat er van hem wordt gevraagd bij Ajax. Bij sc Heerenveen en FC Twente, zijn vorige clubs, draaide het vooral om aanvallend leuke dingen laten zien. Bij Ajax is verdedigen ineens ook een belangrijk onderdeel van zijn takenpakket. En dat vindt Ziyech ook nog eens leuk.

“Wat ik nu ga zeggen, klinkt heel vreemd. Ik had het nooit gedacht, maar ik krijg een kick van verdedigen. Het jagen op een bal en die dan veroveren zodat je als team weer ten aanval kan trekken, dat is een machtig gevoel. Ik ben het echt leuk gaan vinden,” vertelt Ziyech in gesprek met Voetbal International.

Behalve dat Ziyech van verdedigen is gaan houden, voelt hij ook niet meer de behoefte om met elk balcontact beslissend te zijn. “Ik merk dat ik tijdens wedstrijden veel geduldiger ben geworden. Er is meer discipline in mijn spel gekomen. Zonder dat het ten koste gaat van mijn creativiteit, dat zou niet goed zijn. Maar ik voel veel minder de drang bij elke pass beslissend te zijn.”

“In het verleden had ik dat echt. Waar of wanneer ik ook de bal kreeg, ik moest en zou een actie maken, of een eindpass geven. Nu ben ik veel geduldiger, kan ik ook eerst voor een simpele oplossing kiezen, zodat ik een paar tellen later alsnog beslissend kan zijn. Die rust komt mijn spel ten goede. Ik ben een completere speler geworden bij Ajax en het geeft me ook meer plezier.”

In het uitgebreide interview vertelt Ziyech verder over de bijzondere sfeer binnen de selectie, over het gesprek dat hij voor zijn komst naar Ajax had met Peter Bosz en dat hij nog niet klaar is voor een volgende stap. Je kunt het artikel lezen achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >