Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voor juiste bedrag wil Roda Van Leer best aan Ajax verkopen

Het aflopende contract van Diederik Boer is niet verlengd, dus startte Ajax een zoektocht naar een nieuwe tweede keeper. Die zoektocht lijkt nu te zijn afgerond: als het aan Ajax ligt wordt Benjamin van Leer de nieuwe man achter Andre Onana. Zijn huidige club Roda JC staat ook wel open voor een transfer, als het juiste bedrag maar wordt betaald.

28 juni 2017 - 10:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesea5f6ac8da3723c033e6c91c5c53031b_normal
Van Leer weet al hoe het is om in de Arena te spelen. © Sjoerd Tullenaar

Dat Roda JC openstaat voor het verkopen van de keeper betekent nog niet dat Ajax de boel al officieel in gang heeft gezet. “Er is nog niets concreet. Ajax heeft zich nog niet bij mij gemeld,” vertelt technisch directeur Harm van Veldhoven in De Limburger (let op: link gaat naar Blendle).

Maar de Limburgers lijken al wel rekening te houden met een vertrek van Van Leer “Dat er interesse is voor Benjamin, verbaast me niet,” zegt Van Veldhoven. “Hij heeft een sterk seizoen gespeeld. Wij gaan een eventuele transfer niet bij voorbaat blokkeren. Als het juiste bedrag geboden wordt, dan kan het zijn dat wij daarvoor openstaan.”

De 25-jarige keeper zou al een gesprek met Ajax hebben gehad, al wil hij daar zelf ‘nog niets over kwijt’. Van Leer doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar speelde nooit een wedstrijd in het eerste van de Eindhovenaren.

Daarom vertrok hij in 2014 naar Roda JC, waar hij de laatste twee seizoen eerste keeper was. Van Leer maakte afgelopen seizoen indruk door, terwijl Roda vocht tegen degradatie, maar 51 doelpunten te incasseren. Slechts zeven clubs kregen minder doelpunten tegen.

Het contract van Van Leer bij Roda JC loopt nog tot halverwege 2019.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >