Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-kijker Dijks beetje jaloers tijdens Europese potjes Ajax

Wat brengt de toekomst voor Mitchell Dijks? Dat is een goede vraag. De linksback moest het toffe Europese avontuur al via de televisie volgen en ook na de zomerstop ligt er weinig speeltijd in het verschiet. Dijks geeft toe dat hij best een beetje jaloers was.

26 juni 2017 - 10:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesd7c210b4c828907ab826ec9ccffde59a_normal
Dijks verdiende uit bij Panathinaikos nog een penalty. © Pro Shots

Dijks was vorig seizoen zo’n beetje de enige overgebleven linksback, maar raakte toch zijn basisplaats kwijt. De voorkeur ging uit naar Daley Sinkgraven, die het verrassend goed deed voordat hij met kleine en grote blessures kampte.

Ook al staat een basisplek voor Sinkgraven niet vast, of Dijks – na de winter verhuurd aan Norwich City – komend seizoen wel speler is van Ajax blijkt ook nog maar de vraag. “Er spelen wat dingen op de achtergrond, maar ik weet niet waar mijn toekomst ligt,” aldus Dijks tegenover Voetbal International.

“Als ik met Norwich de Premier League had gehaald, was ik zeker gebleven. Sportief is het nu voor mij een moment om verder te kijken. Ik heb in Engeland naam kunnen maken en merk dat ook uit de interesse. Het voetbal past bij mijn spel en lichaam, ook word ik niet telkens afgefloten als ik mijn fysieke kwaliteiten gebruik.”

Tijdens zijn verblijf in Norwich bereikte Ajax de finale van de Europa League. Best apart, aangezien de 24-jarige Dijks dus nog onder contract stond en staat in Amsterdam. Vandaar dat hij die fijne Europese avondjes van Ajax volgde via de televisie.

“Ik vond het erg knap dat de finale werd bereikt. Natuurlijk keek ik soms ook wel met een kleine jaloerse blik, omdat ik dat zelf graag met Ajax had willen meemaken,” aldus Dijks. “Of dat komend seizoen kan, is nu lastig om te zeggen. Ik ben wel eens eerder afgeschreven door Ajax.”

Het contract van Dijks loopt nog tot medio 2018. De link met Frank de Boer en Crystal Palace is snel gelegd, maar de club uit Londen heeft met Patrick van Aanholt sinds begin 2017 al een Nederlandse linksback in huis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >