Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Tschüss Heiko

Duitserhaat is me met de paplepel ingegoten, maar gelukkig is het helemaal weg. Eind jaren tachtig was het nog volkomen vanzelfsprekend om een oosterbuur mof te noemen, of oosterbuur dus. Nu is het gewoon een Duitser, zonder bijsmaak. Prachtig hoe na een aantal generaties zo’n afkeer afzwakt. Het is dan ook best lang geleden allemaal, dat WK in 1974.

26 juni 2017 - 16:47
UsershyraDesktopajax_dataimages75ebcebefe41a9c7bd0cc42043fae59a_normal
Grote kans dat Westermann ongeslagen vertrekt bij Ajax. © Pro Shots

Heiko Westermann, hebben we – net als Younes – anno 2016/17 puur op zijn voetbalkwaliteiten kunnen beoordelen. Dat hij deze in Ajaxshirt haast niet leek te bezitten, maakte hem niet minder sympathiek. Misschien wel sympathieker.

Bij ADO-thuis had ik een vriend meegenomen die verder niet veel om voetbal geeft. In de rust vroeg ik hem of hij bij de rondo van reservespelers de keeper eruit kon pikken. Hij zei 'die kale'. Ik rekende het goed.

Een sympathieke passant, van wie je je straks afvraagt wat zijn nationaliteit ook al weer was.

Heiko is misschien wel de omgekeerde Rudi Carell. Je lijkt er niet veel aan te hebben, maar er is iets wat hem geliefd maakt. Een ervaren collega voor de spelers, een cultfiguur voor de supporters. Het is misschien wel de kracht van deze sport dat de vinger er niet helemaal op te leggen is.

Ik schrijf nu een stukje over een figuur die ik bij zijn vorige club niet heb gevolgd en waar bij Ajax van kunnen volgen geen sprake was. Ik heb het meer over een gevoel dan over een man die voor het slapengaan zijn tanden ook poetst.

Een veteraan die mis heeft gegokt bij een opleidingsclub. Een sympathieke passant, van wie je je straks afvraagt wat zijn nationaliteit ook al weer was. Duits toch?

Het beste Heiko, ik zal proberen je niet te snel te vergeten.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >