Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Cultuurbewaker

In een van mijn laatste blogs beweerde ik dat Bergkamp voor mij persoonlijk de allergrootste voetballer ooit is. Nog altijd niks aan gelogen. Je zal begrijpen dat mijn innerlijke cultuurbewaker nu overuren draait.

08 juni 2017 - 11:57
UsershyraDesktopajax_dataimages7e9006e9de92e2e4eb23409bd1e44e2c_normal
Cultuur bewaken, hoe doe je dat? © Pro Shots

Cultuurbewaker. Zijn er echt mensen die het serieus hun strot uit krijgen? Vaak staat het op papier/scherm tussen aanhalingstekens. Ik heb het vooral Edwin van der Sar geregeld kurkdroog horen zeggen. Met dezelfde gevoelswaarde waarmee hij woorden als ‘koffie’, ‘printpapier’ en ‘rondvraag’ moet zeggen. 

Een cultuur via afspraken op papier bewaken, is in mijn beleving iets absurds.

Voor je het weet ben je iemand kwijt die vele dromen weer op de rails had. Maar omdat hij het niet helemaal deed - en zou willen doen - zoals jij van tevoren had bedacht, zoals jij vond dat het bij de cultuur paste, laat je hem na een jaartje gemakkelijk gaan. Zo doen we dat hier nou eenmaal niet. Zonde.

Ik heb natuurlijk geen idee wat werkelijk de rol van Bergkamp is geweest bij het vertrek van Bosz, maar van wat ik lees, word ik allerminst vrolijk.

Als je me in de jaren negentig had verteld dat ik ruim twintig jaar later - fokking - Peter Bosz zou verdedigen ten opzichte van Dennis Bergkamp, dan had ik niet gestopt met lachen. Dat maakt het nog pijnlijker. Een glorieus verleden zou geen handicap moeten zijn. Het zou geen oogkleppen moeten geven.

Ik klink als een teleurgestelde fan, ik weet het. Dat is vooral omdat ik dat ook ben

Ik klink als een teleurgestelde fan, ik weet het. Dat is vooral omdat ik dat ook ben. En dan die timing. Net als velen maakte ik me op voor de zomerstops der zomerstops, waarin vooral overdag veel gedroomd ging worden. Maar nee, de belangrijkste pion voor dit scenario is weggevallen.

De luxe van Bosz heb ik niet. Een andere club is gek genoeg nooit een optie. Mijn innerlijke cultuurbewaker is misschien wel de grootste hufter.

Hoe zou het eigenlijk met Jari zijn?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >