Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Serero heeft met Vitesse eindelijk nieuwe club

Goed nieuws voor Thulani Serero: na een seizoen lang op een zijspoor te hebben gestaan bij Ajax heeft hij eindelijk een nieuwe club. De kleine middenvelder voetbalt vanaf komend seizoen bij Vitesse.

14 juni 2017 - 10:40
UsershyraDesktopajax_dataimages01565f57669fde0db33a749e59f25158_normal
De goal tegen Barcelona was ongetwijfeld het hoogtepunt van Serero bij Ajax. © Pro Shots

Serero kreeg vorig jaar, na vijf seizoen trouwe dienst, te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. Maar de juiste club kwam niet voor Serero, die in de laatste maanden onder Frank de Boer nog regelmatig een basisplaats had.

Ondanks het feit dat het contract van Serero nog een jaar liep, kreeg Peter Bosz te horen dat hij de Zuid-Afrikaan niet mocht gebruiken. “Ik heb aan het begin van het seizoen een lijst met spelers gekregen en zijn naam ontbrak. Thulani zit nu bij Jong Ajax. Het is niet mijn beslissing geweest,” zei Bosz in juli tegen Ajax Life.

 “We hebben Thulani voorgesteld dat het beter was om zijn kans te pakken bij een andere club. Dat wilden we tijdig aangeven, zodat hij een nieuwe club kon zoeken. We respecteren Thulani, we betalen alles uit, hij doet zijn best en zo is het,” legde Marc Overmars uit tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op de vraag of Ajax niet iets chiquer met Serero had kunnen omgaan.

Roda JC had in de winterstop nog wel interesse voor Serero, de twee partijen gingen zelfs het gesprek aan. Maar omdat Serero te lang twijfelde, vonden de Limburgers dat hij het niet moest doen.

Nu is het dus Vitesse geworden, dat hem transfervrij overneemt van Ajax. Het is mooi dat de bekerwinnaar Serero uit zijn lijden verlost, want het was natuurlijk wel treurig dat zijn Ajaxperiode, na vijf mooie jaren, zo eindigde.

Het hoogtepunt van Serero bij Ajax was ongetwijfeld zijn doelpunt tegen FC Barcelona in de met 2-1 gewonnen Champions Leaguewedstrijd. Daarnaast werd Serero drie keer kampioen van Nederland en won hij een keer de Johan Cruijffschaal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >