Sánchez valt bij gelijkspel tegen Spanje vooral op door tackle

Davinson Sánchez heeft in wedstrijd 79 in een jaar tijd gelijkgespeeld tegen Spanje: 2-2. De verdediger van Ajax startte in de basis in Estadio Nueva Condomina te Murcia en werd in de rust gewisseld.

08 juni 2017 - 10:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc5b8d481e22351b2c1446ba7b17c4a8_normal
Sánchez ging bij Colombia na 45 minuten naar de kant. © Pro Shots

Vlak voor zijn wissel pakte Sánchez nog een gele kaart. En we kunnen niet anders zeggen dan dat die kaart terecht was. Hij maaide Iago Aspas neer terwijl de bal al een tijdje weg was.

Op het moment dat Sánchez het veld verliet was de stand al 1-1. David Silva zette de thuisploeg na 21 minuten op voorsprong, nadat hij voor Sánchez was gekropen. Edwin Cardona maakte vlak voor de thee de gelijkmaker namens Colombia.

Radamel Falcao zorgde tien minuten na rust voor de 1-2 en lange tijd leek dat het winnende doelpunt te zijn. Maar daar stak Álvaro Morata drie minuten voor het einde een stokje voor, hij maakte de 2-2.

Voor Sánchez betekent dit allemaal niet dat hij nu op vakantie mag. Hij moet volgende week dinsdag nog één keer komen opdraven bij Colombia. In het Spaanse Getafe speelt zijn land dan een oefenwedstrijd tegen het Kameroen van Andre Onana. Daarna is er eindelijk even rust voor Sánchez, al duurt zijn vakantie ook maar tien dagen.