Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger trainer Jong Ajax: ‘Geweldig om terug te keren’

Het kriebelde al bij Michael Reiziger en nu mag hij ook echt aan de bak als trainer van Jong Ajax. De voormalig speler van Ajax komt over van Sparta en heeft een contract getekend voor twee jaar. Het is nog niet duidelijk wie zijn assistent wordt.

21 juni 2017 - 10:27
UsershyraDesktopajax_dataimages3fdc568b33750f9a407a2701488c5d80_normal
Reiziger maakte deel uit van het succesvolle Ajax midden jaren '90. © Ajax Images

“Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald,” is de eerste reactie van Reiziger, die Marcel Keizer opvolgt bij het tweede van Ajax. Keizer werd afgelopen seizoen tweede in de Jupiler League met het beloftenteam en dwong promotie naar het eerste elftal af.

Reiziger was sinds 2014 assistent bij Sparta en gaat nu dus op eigen benen staan. “De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied. Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière.”

De belangrijkste taak voor Reiziger is dat hij meehelpt aan een goede doorstroming van de A1 naar het eerste elftal, vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. “Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Michael een belangrijke rol spelen, net zoals Marcel Keizer dat afgelopen seizoen deed.”

Het helpt daarbij dat Reiziger de club al goed kent. Hij doorliep de jeugdopleiding en brak na verhuur aan FC Volendam en FC Groningen – waar hij rechtsbuiten was – door bij Ajax als rechtsback. Met Ajax won Reiziger won Ajax in 1995 de Champions League en de wereldbeker.

Wie assistent wordt bij Jong Ajax is nog niet bekend. George Ogararu leek de beste papieren te hebben, maar is nu toch afgevallen. “In overleg met Reiziger hopen wij op korte termijn een assistent aan te stellen,” zegt Van der Sar. “Ogararu volgt het komende jaar namelijk de opleiding Coach Betaald Voetbal in Roemenië. Dat is niet te combineren met het drukke programma in de Jupiler League.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >