Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana moet vanaf de bank toekijken bij Confederations Cup

De kans is groot dat Andre Onana tijdens de Confederations Cup vooral veel op de bank zit. Bondscoach Hugo Broos heeft Fabrice Ondoa aangewezen als eerste keeper tijdens het mini-WK in Rusland.

15 juni 2017 - 14:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesc42f5726e34d49d9e667e4aa4271f0ff_normal
De neef van Onana krijgt de voorkeur van de bondscoach. © Pro Shots

Ondoa, ook nog eens een neef van Onana, was afgelopen winter al eerste keus bij de gewonnen Afrika Cup. Onana liet het toernooi toen schieten, hij wilde zijn basisplaats bij Ajax niet kwijtraken.

“Ik zie geen enkele reden om daar iets aan te veranderen. Ondoa is de nummer één en Onana de nummer twee,” zegt Broos tegen ANP. Onana speelde dinsdag nog wel negentig minuten in de oefenwedstrijd tegen Colombia. Kameroen ging in het Spaanse Getafe met 4-0 onderuit.

Voor Kameroen begint de Confederations Cup aanstaande zondag met een wedstrijd tegen Chili. Verder speelt het nog tegen Australië en Duitsland. Mocht Kameroen bij de eerste twee ploegen in de groep eindigen, kan Onana pas na 2 juli op vakantie. Zo niet, dan begint zijn vakantie een week eerder.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >