Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Metaalnieuws: verbouwing Johan Cruijff Arena echt gestart

We zagen al wat palen op het dek verschijnen, maar nu is de verbouwing van de Johan Cruijff Arena dan ook echt van start gegaan. We doelen niet op het vervangen van de stoeltjes maar het uitbreiden van de omloop op de lange zijde aan de oostzijde.

26 juni 2017 - 15:05
UsershyraDesktopajax_dataimages3f5094bfcbfe39db454ac84963f17231_normal
Zo moet de Arena er in 2020 uit komen te zien. © Soeters Van Eldonk

Het kan zijn dat je de afgelopen dagen heb meegekregen dat de weg onder de Arena was afgesloten. Daar was een goede reden voor: er moesten allerlei materialen op de juiste plek worden getakeld, zodat echt gestart kon worden met de verbouwing.

Oostingh Staalbouw uit Katwijk neemt een belangrijk deel van de werkzaamheden voor zijn rekening en was zo scheutig om wat plaatjes op social media te plaatsen. De eerste frames zijn zaterdag op hun plek gezet, zo blijkt uit beeldmateriaal op Twitter.

De verbouwing van de Arena is de grootste sinds de opening in 1996 en bestaat uit drie fases. Dit is de eerste van die drie fases. Het idee achter de verbouwing is simpel: veel meer ruimte realiseren op de omloop van de tweede ring, maar ook meer cateringpunten, liften en toiletten.

We lezen dat de grote uitdaging voor Oostingh Staalbouw zich bevindt bij het monteren van het staalwerk en het produceren van de bijzondere constructieve verbindingen in een bestaande omgeving. Het gaat meer om een uitbreiding dan vanaf de grond nieuwe dingen opbouwen. Het grootste deel van de verbouwing moet op tijd klaar zijn voor het EK 2020. Klik hier voor meer impressies van het eindresultaat.

Overigens is Oostingh Staalbouw uit Katwijk ook betrokken bij de bouw van het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >