Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar belooft dat hij niet gaat morren op de bank

Klaas Jan Huntelaar heeft niet de naam een goede bankzitter te zijn. Vraag maar aan Bert van Marwijk. En in 2003 hield Bosz de spits consequent op de bank bij De Graafschap. Maar nu is alles anders. “Als het maar eerlijk gaat en dat is bij Ajax geen discussie,” aldus Huntelaar.

02 juni 2017 - 11:40
UsershyraDesktopajax_dataimages37c7ffd59ec98fc3b3eeed37b096f6d5_normal
Huntelaar keert terug, al is de Arena amper nog hetzelfde. © Pro Shots

Ajax kondigde donderdag de terugkeer van Huntelaar aan. Op 33-jarige leeftijd is het tijd om te doen wat tussen 2006 en 2008 niet lukte: kampioen worden. De spits miste de schaal op een schamel doelpuntje en op twee punten.

Dat moet volgend seizoen anders. Huntelaar wil in mei 2018 met de schaal staan, van afbouwen is geen enkele sprake. Voor ‘The Hunter’ lonkt een rol als pinchhitter, net als tijdens het WK van 2014 bij Oranje.

“Het gaat er mij om dat het op een open, eerlijke manier gaat. Dat is bij Ajax nu helemaal geen discussie, mijn rol is duidelijk,” aldus Huntelaar tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik ben ervan overtuigd dat ik veel minuten ga maken. Maar los daarvan: dit is mijn eigen, bewuste keuze.”

Met de kopsterke Huntelaar hoopt Ajax straks te kunnen overschakelen naar een ‘plan B’. Want als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan. Daar ontbrak het de laatste jaren aan, al werd ene Mike van der Hoorn soms naar de punt van de aanval geschoven.

Alleen moet Huntelaar dan van Bosz wel de gewenste speelminuten krijgen, want vanaf de bank kan hij weinig beginnen. Van oud zeer door hun periode bij de Superboeren is alvast geen enkele sprake.

“Het kan nu alleen maar beter gaan tussen ons,” grapt de man die terugkeert in de Johan Cruijff Arena. “Maar serieus, dat was een onvergelijkbare periode. Een heel andere situatie. We hebben echt een goed gesprek gehad. Ik heb er alle vertrouwen in.”

De teller staat voor Huntelaar nu op 105 doelpunten in 136 wedstrijden voor Ajax. Beter wordt het een goed ‘hunting season’.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >