Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoe blijft Sánchez fit in slopend jaar? ‘Slapen, slapen, slapen’

Je wordt er al moe van als je er alleen aan denkt: Davinson Sánchez speelde in de afgelopen twaalf maanden 78 (!) wedstrijden. Dat is ongeveer een wedstrijd per vijf dagen. Hoe blijf je fit in zo’n zwaar seizoen? Vooral heel veel slapen.

04 juni 2017 - 20:21
UsershyraDesktopajax_dataimagescb36621cc3c2673c04ec56ea45c1d2ae_normal
Ter ontspanning onze krant lezen, helpt natuurlijk ook. © Pro Shots

“Massages, regelmatig mijn spieren koelen en slapen, slapen en nog eens slapen,” verklapt Sánchez in de nieuwste editie van de krant Ajax Life. Bovendien werkt hij nog altijd samen met zijn fitnesstrainers van Atlético Nacional.

Het lichaam is heilig voor de Colombiaan en Ajax vindt het prima dat Sánchez nog bij zijn oude club aanklopt, aldus de verdediger. “Het is krachttraining en heeft niks met techniek of het spel te maken.”

Goede verzorging van zijn lichaam zal de Ajacied van het Jaar ook volgend seizoen nodig hebben, want ook deze zomer moet de verdediger het doen maar weinig vakantie. Voor Sánchez kan uitrusten speelt hij met Colombia eerst nog oefenwedstrijden in en tegen Spanje (7 juni) en Kameroen (13 juni).

“Daarna heb ik even tien dagen vakantie. Die tijd wil ik met mijn familie in Colombia doorbrengen. Dat geeft me weer energie, waardoor ik fris aan het nieuwe seizoen hoop te beginnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >