Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hechtingen en historische rode kaart voor De Ligt

Als het Nederlands elftal oefent tegen Marokko, weet je op voorhand dat het wel eens een pittig potje kan worden. Oranje won met 2-1 en aldus geschiedde. Matthijs de Ligt was in dubbel opzicht slachtoffer: een vleeswond en een historische rode kaart.

01 juni 2017 - 10:09
UsershyraDesktopajax_dataimages455b3267f9df54a4fb06bbd81ec4567d_normal
De wittebroodsweken van De Ligt bij Oranje zijn nogal bijzonder. © Pro Shots

Het historische tintje aan de rode kaart voor De Ligt kun je waarschijnlijk wel raden: hij is met zijn zeventien jaar de jongste speler ooit die in een wedstrijd van het Nederlands elftal van het veld werd gestuurd. De Ligt kraste de naam van Johan Cruijff door in de geschiedenisboeken.

“Het is wel grappig dat ik meneer Cruijff, de grootste voetballer aller tijden, de boeken uit heb geschoten. Of eigenlijk geduwd,” kon De Ligt de ironie van alles inzien. Hij deelde zijn visie met onder meer De Telegraaf. “Ik gaf hem een duw, maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn. Laat ik hem lopen, zegt iedereen tegen me: wat doe jij nou?”

“Ik heb er patent op om dit seizoen records te breken, vervolgt De Ligt, die recent ook al de jongste speler in een Europese finale werd. “Ik ben blij dat het team heeft gestreden voor de winst, dan is de rode kaart voor mij minder pijnlijk.”

De Ligt deelde de duw uit terwijl Oranje op een 2-0-voorsprong stond en toen mocht hij inrukken. Dat wekte verbazing, aangezien de grofste overtredingen geen rode kaarten opleverden en, met een beetje pech, wel voor zware blessures konden zorgen.

Ook de verdediger van Ajax was mikpunt van een typisch Afrikaanse tackle. “Ik ben blij dat ik nog kan lopen. Ik heb het teruggezien en het was wel een stevige ingreep, ja. Ik had er even last van, maar nu zitten er een paar hechtingen in en gaat het weer goed.”

De hechtingen zijn aangebracht om een wond op het scheenbeen van De Ligt te dichten. Joël Veltman en Nick Viergever kwamen in Agadir ongeschonden uit de strijd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >