Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Favorieten’ Keizer en Stam hoorden nog niks van Ajax

Met het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund moet Ajax op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Marcel Keizer zou bij die zoektocht bovenaan het lijstje van kandidaten staan en Jaap Stam op de tweede plek. Beide kandidaten zeggen alleen nog niks te hebben gehoord van Ajax.

08 juni 2017 - 11:29
UsershyraDesktopajax_dataimages2dd4f7c6bb22ae5e07f05422e16adab1_normal
Als het lijstje klopt, maakt Keizer spoedig de overstap naar het eerste elftal. © Pro Shots

“Ik hoor de berichten en lees de kranten, maar ik heb nog niets gehoord van de clubleiding,” is de reactie van Keizer bij Fox Sports. Volgens Voetbal International is hij dé kandidaat om Bosz op te volgen.

Keizer was afgelopen seizoen trainer van Jong Ajax. Met de talenten werd hij tweede in de Jupiler League. Dat is een knappe prestatie, maar belangrijker: het was een genot om naar te kijken. Voor het eerst sinds jaren stroomde De Toekomst weer vol voor potjes van Jong Ajax.

Stam was de voorganger van Keizer bij Jong Ajax en is op dit moment trainer van de Engelse eerstedivisieclub Reading. Ook Stam zegt nog geen contact te hebben gehad met Ajax. “Ik heb nog niets gehoord uit Amsterdam. Ik ben niet benaderd en ben er ook niet mee bezig. Ik heb het goed naar mijn zin bij Reading."

Mocht het lijstje kloppen, is het best bijzonder dat Keizer en Stam erop staan. Want het zijn andere type trainers. Stam laat zijn teams over het algemeen verdedigender spelen dan Keizer.

Overigens lijkt het erop dat Roger Schmidt en Erik ten Hag niet op het lijstje staan. Ze zouden volgens VI zijn afgevallen omdat de leiding van Ajax vindt dat ze een speelstijl hanteren die niet bij Ajax past. Als dat klopt is ook dat best bijzonder, want beide trainers gaan min of meer uit van dezelfde filosofie als Bosz.

Hiernaast (op computer) of hieronder (telefoon en tablet) kun je door op de poll te stemmen laten weten wie jij hoopt dat trainer wordt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >