Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Engelsen zetten drie Ajacieden in top 50 grootste talenten

Ajax bulkt van het talent. Dat weten wij, maar dat weten ze over de grens net zo goed. Dat blijkt telkens weer als er in het buitenland lijstjes met de grootste talenten worden gemaakt. Dit keer heeft The Telegraph drie Ajacieden gekozen in het lijstje met de vijftig grootste talenten van de wereld.

21 juni 2017 - 11:41
UsershyraDesktopajax_dataimages562514a3beed9c163be4e4ffcdec2b73_normal
We willen graag nog even genieten van deze talenten. © Pro Shots

Matthijs de Ligt is de eerste Ajacied die we tegenkomen in de lijst. De 17-jarige verdediger staat op de 37ste plaats. “Een van de nieuwste grote talenten uit de beroemde jeugdopleiding van Ajax,” schrijft The Telegraph. “Zijn debuut in Oranje ging niet zo goed. Maar dat hij op deze leeftijd al op dit niveau speelt, geeft aan hoe hoog hij wordt ingeschat.”

Davinson Sánchez (21) vinden we terug op plek 24. “Ajax kocht hem afgelopen zomer voor een schijntje, vijf miljoen euro. Sánchez beleefde een fantastisch eerste seizoen onder Peter Bosz en wordt op dit moment gezien als een van de betere jonge verdedigers van Europa.”

De derde en hoogstgeplaatste Ajacied op de lijst is Kasper Dolberg (19), de spits staat op de 22ste plaats. “Dolberg speelt een stuk volwassener dan je zou verwachten bij iemand van zijn leeftijd,” luidt het juryrapport, waarbij nog wordt toegevoegd dat de spits wordt genoemd bij verschillende Premier Leagueclubs.

Dat laatste lezen we natuurlijk liever niet. We hopen namelijk nog lang te genieten van deze talenten. Dus gratis tip voor de clubs uit de grote competities: er staan nog 47 andere spelers in de lijst, daar zit vast wat tussen voor jullie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >