Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg wil niet zo'n speler worden die te vroeg vertrok

Kasper Dolberg is Talent van het Jaar. In onze krant een gesprek met de immer stoïcijns ogende Deen. “Ik wil niet een voorbeeld worden van een speler die te vroeg is weggegaan.”

02 juni 2017 - 15:01
UsershyraDesktopajax_dataimages6fbdbb53579c854af418a4bb4b6d9193_normal
Je zou bijna vergeten dat Dolberg nog steeds een talent is. © De Brouwer

Door Mike van Damme

We hoeven er niet moeilijk over te doen: Dolberg kende een geweldig eerste seizoen in Ajax 1. Hij scoorde het volwassen aantal van 23 doelpunten, waarvan 7 in Europa en 16 in de competitie. Met dat laatste aantal overtrof hij zelfs Patrick Kluivert als tienerspits.

De negentienjarige Dolberg wordt een mooie toekomst voorspeld, eigenlijk al vanaf het moment dat hij in het eerste staat. Onverstoorbaar was hij en o zo trefzeker. Dat er, nu het seizoen ten einde is, flink aan hem wordt getrokken vanuit het buitenland, is niet gek.

Ja, hij blijft, zegt hij met een serieuze blik. Ook als FC Barcelona belt? “Dat ligt er natuurlijk aan,” klinkt het bij Dolberg tegenover Ajax Life meteen een stuk minder resoluut. “Het gaat me niet alleen om de naam van de club, maar ook om het perspectief.”

“En luisteren kan altijd. Maar ik heb nu echt geen reden om weg te gaan bij Ajax. Ik krijg hier de ruimte me verder te ontwikkelen, we hebben een goede ploeg. En ik wil niet een voorbeeld worden van een speler die te vroeg is weggegaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >