Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Graafschap zegt oefenduel Jong Ajax af om boze fans

Het leek De Graafschap wel een leuk idee om tijdens de Open Dag een oefenpotje te spelen tegen Jong Ajax. Maar daar dacht een deel van de supporters van De Superboeren anders over. Daardoor heeft de clubleiding van De Graafschap besloten dat het duel niet doorgaat.

09 juni 2017 - 10:33
UsershyraDesktopajax_dataimages959d43aae2e430d9994183ef0f90f349_normal
Jong Ajax gaat later in het seizoen wel weer gewoon naar De Vijverberg. © Pro Shots

De eerstedivisieclub koos in eerste instantie voor Jong Ajax omdat er weinig alternatieven waren. “Doordat de clubs in de eredivisie en de lagere divisies in Duitsland al competitieverplichtingen hebben, en omdat veel clubs qua veiligheid voor de gemeente geen optie zijn, kwam onze staf uit bij Jong Ajax,” aldus directeur commercie en marketing van De Graafschap Martine Zuil.

Het leek een leuk idee, maar in Doetinchem viel het toch niet goed. Dat heeft vooral te maken met dat veel supporters het niet leuk vinden dat beloftenteams mogen meedoen in de Jupiler League. Bovendien waren de supporters niet blij met de datum (12 augustus), het weekend van Huntenpop. En dat is blijkbaar een belangrijk festival voor de Superboeren. Weer wat geleerd.

“Wij dachten met Jong Ajax veel Open Dag-bezoekers een plezier te doen. Maar gezien het negatieve sentiment dat er nu is ontstaan, lijkt het ons niet wenselijk om deze wedstrijd door te laten gaan. De Open Dag moet een feest voor iedereen zijn en als zoveel mensen ongelukkig worden van deze wedstrijd, moeten we het niet doen,” zegt Zuil.

Het is ons nog niet bekend wat Sjaak Swart van de hele situatie vindt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >