Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Clement vertrekt naar Reading en wordt herenigd met Stam

Het waren vier mooie wedstrijden en daarmee gaat het boek Pelle Clement bij Ajax dicht. De aanvaller vertrekt naar Engeland en gaat voetballen bij Reading, de club van trainer Jaap Stam.

28 juni 2017 - 16:51
UsershyraDesktopajax_dataimages0823c88d92bf47760f428ce2ff584f06_normal
Clement kan in ieder geval zeggen dat hij Europa League heeft gespeeld met Ajax. © Pro Shots

Clement maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Uit bij Kozakken Boys (1-6), in de zestiende finales van het bekertoernooi, mocht hij in de rust invallen. Clement maakte direct twee doelpunten. Vervolgens speelde hij nog drie wedstrijden waarin hij nog een keer scoorde.

Door een liesblessure stond Clement een groot deel van de tweede seizoenshelft aan de kant. Hij maakte in april zijn rentree in Jong Ajax, maar kreeg geen minuten meer in het eerste.

Bij de Engelse eerstedivisieclub komt Clement oud-trainer van Jong Ajax Stam weer tegen. En die is blij met de aankoop. “Hij moet natuurlijk wennen aan het spel hier, maar is een jonge en veelbelovende speler met een goede persoonlijkheid,” deelt Stam op het digitale thuis van Reading.

Clement had nog een contract van een jaar bij Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >