Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bogarde wordt assistent van Reiziger bij Jong Ajax

De invulling van de technische staf bij Jong Ajax is compleet. Michael Reiziger is de nieuwe hoofdtrainer en Winston Bogarde assisteert hem. Dit maakte Ajax vrijdag bekend. Bogarde maakte al deel uit van de opleiding op De Toekomst.

23 juni 2017 - 14:28
UsershyraDesktopajax_dataimages2ffb39bebec1c23eaee1d4e421752294_normal
Bogarde als trainer: het wordt serieuzer en serieuzer. © Pro Shots

Bogarde was actief als individueel trainer in de bovenbouw, maar wordt nu dus mede verantwoordelijk voor een volledige selectie. De linksback was in de succesvolle jaren negentig ploeggenoot van Reiziger, die toen als rechtsachter stond opgesteld. Grappig genoeg hebben ze ook beiden een link met AC Milan, FC Barcelona en Sparta.

Reiziger verlaat Sparta en keert terug naar Ajax, maar zocht nog een assistent. George Ogararu wil graag hoofdtrainer worden en volgt daarom in Roemenië een cursus. Het gevolg hiervan is wel dat Ogararu, ook al een back, geen tijd heeft om Jong Ajax erbij te doen.

Aanleiding voor de grote stoelendans was uiteraard het vertrek van Marcel Keizer, die vorig seizoen met Jong Ajax als tweede eindigde in de Jupiler League. Keizer volgt Peter Bosz op, die van Ajax toestemming kreeg om na interne onenigheid te verkassen naar Borussia Dortmund.

Het avontuur van Bogarde en Reiziger met Jong Ajax begint vrijdag 18 augustus in Leeuwarden, met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Het wachten is nu nog slechts op de aankondiging dat Aron Winter een rol bij het eerste elftal krijgt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >