Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blinde verkoop Europese voorrondes start vrijdag

Ja natuurlijk, in de ideale wereld had Ajax helemaal geen Europese voorrondes gespeeld. Maar nu dat wel het geval is, kunnen we er beter maar het beste van maken. Bijvoorbeeld met twee keer een volle Johan Cruijff Arena. De blinde verkoop start vrijdag om 12.00 uur.

28 juni 2017 - 16:07
UsershyraDesktopajax_dataimages8496e3c30aca66d62e4d3c9155edc7e7_normal
Laten we zorgen dat in ieder geval qua sfeer vorig seizoen wordt geëvenaard. © De Brouwer

Inderdaad er weer sprake van een blinde verkoop, de kaarten gaan al over de digitale toonbank voor de loting is verricht. Het idee erachter is simpel: je komt voor Ajax en niet voor de tegenstander, dus kun je net zo goed al voor de loting een kaartje kopen. Die trouw wordt weer beloond in de vorm van korting.

Het gaat om dit geval om passe-partouts voor beide voorrondes. Want een zekerheid hebben we: Ajax speelt sowieso twee Europese thuisduels. Mocht het niet door de derde voorronde van de Champions League – de ronde waarin Ajax instroomt – komen, is er altijd nog het vangnet van de Europa League.

De passe-partouts beginnen vanaf 35 euro en kosten maximaal 60 euro. Het grootste deel van de Arena is niet duurder dan 40 euro. Voor dat geld kun je dus naar twee Europese wedstrijden. Met een passe-partout ben je 15 tot 30 procent goedkoper uit dan wanneer je twee keer een los kaartjes koopt.

De verkoop van de passe-partouts start dus vrijdag om 12.00 uur, vanaf dat moment kunnen seizoenkaarthouders kaarten kopen. Leden van Supportersvereniging Ajax zijn maandag 10.00 uur aan de beurt. Onze leden hebben twee dagen om gebruik te maken van hun voorrang.

‘Gewone’ clubcardhouders kunnen woensdag 5 juli vanaf 10.00 uur uit de dan nog beschikbare kaarten kiezen. Een dag later kan iedereen met een Mijn Ajaxaccount passe-partouts kopen. In alle gevallen kun je twee kaarten per clubcard/persoon kopen, behalve voor de F-side en mindervalidenvakken, daar geldt 1-op-1-verkoop.

Na de loting – op vrijdag 14 juli – is het ook mogelijk om voor de losse wedstrijden kaarten te kopen. Daar betaal je naar verhouding dus wel meer voor dan bij een passe-partout.

Dan nog even voor het overzicht de mogelijke speeldata:

  • Derde voorronde Champions League: 25 of 26 juli, of 1 of 2 augustus
  • Play-off Champions League: 15, 16, 22 of 23 augustus
  • Play-off Europa League: 17 of 24 augustus

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >