Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arveladze als trainer aan de slag in... Oezbekistan!

Shota Arveladze heeft een wel heel bijzondere nieuwe uitdaging. De voormalig doelpuntenmachine van Ajax wordt trainer van Pakhtakor Tashkent FK. Dat is een club in Oezbekistan. Arveladze neemt Pieter Huistra mee als assistent.

25 juni 2017 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesf699d58525497116ed5c5ffb2a16a2a1_normal
Arveladze speelde in totaal vier seizoenen voor Ajax. © Pro Shots

Het is zeker niet de eerste stap van Arveladze (44) op trainersvlak. Hij stond al voor de groep bij onder meer Kasimpasa, Kayserispor en Trabzonspor in Turkije, plus Maccabi Tel Aviv in Israël. Dat laatste werd geen succes. Toch krijgt 'Mister Bean' er een bijzondere stempel bij in zijn paspoort.

Pakhtakor Tashkent is elfvoudig Oezbeeks kampioen en staat momenteel, zo'n beetje halverwege de competitie, op de derde plaats. Dit seizoen nog kampioen worden lijkt een onmogelijke opgave. Er is dan ook een contract getekend voor anderhalf seizoen, zodat er op zeker een nieuwe kans volgt.

Pakhaktor betekent overigens iets als katoenteler, zo lezen we toevallig op Wikipedia. Oezbekistan was ten tijde van de Sovjet-Unie verantwoordelijk voor de katoenteelt. De export van katoen is nog altijd erg belangrijk voor het land in Centraal-Azië. 

Arveladze won in seizoen 1997/1998 met Ajax de dubbel en pakte het jaar daarna opnieuw de KNVB-beker. Ook Huistra heeft een link met Ajax, maar wel veel bescheidener. Hij was assistent bij het eerste en in 2009/2010 trainer van Jong Ajax. Daarna trainde hij FC Groningen en De Graafschap, waarna hij zijn horizon verbreedde met werkzaamheden in Indonesië.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >