Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

'Als Donny maar blijft'

“Ja, dáááág, écht niet. Hij blijft maar gewoon!” Het is de verontwaardigde reactie van dochter Emma (13) als ik haar de meest verse transfergeruchten voorlees. Volgens de laatste berichten zou Davy Klaassen in de belangstelling staan van Everton.

11 juni 2017 - 14:52
UsershyraDesktopajax_dataimages262e1ceac5be60b575928c9d8276ae6a_normal
Emma heeft een boodschap aan Donny en zijn zaakwaarnemer © Pro Shots

“Ik wil het niet hebben”, besluit Emma resoluut de discussie, terwijl ze het konijn eten geeft. Wel duidelijk. Misschien dat iemand die boodschap even bij Davy’s zaakwaarnemer kan neerleggen? Dan weet Kamp Klaassen ook gelijk waar het aan toe is. Ronald Koeman moet nog maar even verder zoeken.

Eerder somberde ze al over de berichten dat Joël Veltman best een stap zou willen maken. Net als Klaassen is de verdediger daar natuurlijk ook best aan toe. Maar de tiener in huize Roos vindt het maar stom. “Waarom zou je weg willen bij Ajax? Kijk naar Dijks, die komt toch óók weer terug?”

Emma is fan van Veltman. Net als Davy een echte Ajacied. Hoewel ik vooral kijk naar prestaties, beoordeelt dochterlief spelers ook op knapheid en op dat vlak scoort Joël bij haar punten. “Nou ja, dan Kenny Tete maar”, klinkt het gelaten. Als ik haar vertel dat ook Kenny wel eens kan vertrekken, is ze er wel even klaar mee. “Ja hallo, gaan ze allemaal weg of zo?!” 

Wij weten dat ons cluppie een springplank is naar wat groters, maar in haar ogen is Ajax zo’n beetje het hoogst haalbare.

Wij weten dat ons cluppie een springplank is naar wat groters, maar in haar ogen is Ajax zo’n beetje het hoogst haalbare. Ja, dat Jasper Cillessen naar FC Barcelona ging, dáár kon ze vorig jaar nog wel begrip voor opbrengen. Dat vond ze zelfs wel gaaf. Ajax die een keeper leverde aan de club waar Messi, Suarez en Neymar spelen. Dát was wat. 

Komend seizoen heeft Emma voor het eerst een seizoenkaart. Twee van haar favoriete spelers spelen dan vermoedelijk elders. Ze moet er maar aan wennen. Het gebeurt immers ieder jaar. Nu vindt ze dat jammer, maar ze heeft snel genoeg door dat nieuwe helden opstaan. Zeker bij Ajax. 

Maar toch, voor de beleidsbepalers bij Ajax en voor Van de Beek en z’n zaakwaarnemer heeft ze nog wel een urgente boodschap:

“Als Donny maar blijft.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >