Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ziet in Huntelaar tweede spits achter Dolberg

Als je zestig wedstrijden per seizoen speelt, heb je behoefte aan doelpuntenmakers. Ajax hoopt in die behoefte te zijn voorzien door Klaas Jan Huntelaar terug te halen naar de Johan Cruijff Arena. Huntelaar wordt achter Kasper Dolberg de tweede spits.

01 juni 2017 - 14:26
UsershyraDesktopajax_dataimages487adb5560dd99e94218d22ce830498b_normal
Huntelaar keerde laatst ook al even terug in de Arena. © Pro Shots

Dolberg beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak en verdrong Bertrand Traoré zelfs naar de rechterkant, maar de Burkinees keert terug naar Chelsea. En het lijkt er niet op dat Mateo Cassierra al klaar is voor het grote werk.

In die zin is het niet gek dat Ajax inzet op de terugkeer van Huntelaar, al is hij op 33-jarige leeftijd ongetwijfeld niet meer de spits die Ajax voorheen inruilde voor Real Madrid. Toch moet hij veel kunnen toevoegen aan een nog jonge spelersgroep.

“Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kies, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook volgend seizoen twee goede spitsen nodig,” verklaart Overmars.

“We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar weet ook wat hem te wachten staat. Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld.”

Hopelijk kunnen we uit de woorden van Overmars terecht opmaken dat Dolberg deze zomer niet wordt verkocht, wat er ook gebeurt. De Deen kende een zeer goed eerste jaar in de hoofdmacht bij Ajax en speelde in de kijker bij clubs kriskras door Europa.

Dolberg ligt weliswaar vast tot de zomer van 2021 en lijkt er veel verstandiger aan te doen om te blijven. Je weet alleen nooit of er zulke ongekende bedragen gaan worden geboden dat Ajax wel overstag moet gaan.

Als dat gebeurt, is er met Huntelaar in ieder geval alvast een alternatief in huis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >