Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen pakt na landstitel ook beker

Nadat de Ajax-speelsters twee weken geleden de eerste landstitel in Ajax’ clubhistorie binnensleepten, werd vrijdagavond wederom historie geschreven. Ten koste van PSV ging Ajax ervandoor met de KNVB-beker, en pakte het dus ook de eerste dubbel.

03 juni 2017 - 11:31
UsershyraDesktopajax_dataimages16e52f4fd0e2a2cad1dc19949c30e24e_normal
In het Kyocera Stadion werd na afloop een feestje gevierd met de supporters. © Pro Shots

Ajax’ missie leek vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk: winnen. PSV werd onder druk gezet, Ajax bepaalde het tempo. Gevaarlijker dan een aantal voorzetten werden de Amsterdammers echter niet.

Dit overwicht kon de ploeg van Ed Engelkes helaas niet lang vasthouden. Na het eerste kwartier begon PSV mee te voetballen. Dit resulteerde onder meer in een gevaarlijke vrije trap: de bal eindigde op de lat. Ook Ajax bleef in het restant van de eerste helft gevaarlijk. Marloes Pieëte in het bijzonder, maar na het omspelen van de PSV-keepster werd haar inzet door een verdediger nog voor de doellijn weggewerkt.

Nog voor rust kreeg ook topscorer Marjolijn van den Bighelaar een kans tot scoren, maar haar poging miste de juiste hoogte. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamer op bij een stand van 0-0.

Ook na rust schoot Ajax uit de startblokken, deze positieve agressie was vooral zichtbaar op het middenveld, waar veel duels gewonnen werden en er soepel gecombineerd werd. Natuurlijk was van den Bighelaar gevaarlijk aanwezig in deze periode.

Wat er ontbrak was een doelpunt. Een doelpunt dat in de 55e minuut dan eindelijk gemaakt werd. Het was nummer 10 Desiree van Lunteren die bij een sublieme individuele actie binnendoor ging en de bal keihard en diagonaal inschoot.

De voorsprong zorgde aan Amsterdamse zijde niet voor genoegdoening, Ajax bleef gretig. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot een verdubbeling van de voorsprong. Na zwak uitverdedigen van een PSV’er werd de bal snel voor het doel geschoven en na een korte interceptie binnen gewerkt door van den Bighelaar: 2-0.

Door het tweede doelpunt leek PSV definitief uit het veld geslagen. De poging tot een slotoffensief van de Eindhovenaren werd nooit serieus, wat ook te danken was aan de uitstekende defensie van Ajax.

Niet lang na het verstrijken van de officiële speeltijd werd er afgesloten: Ajax had de dubbel binnen en het feest kon beginnen. Mister Ajax Sjaak Swart mocht de beker uitreiken aan aanvoerder Daphne Koster, die net als Anouk Hoogendijk na gisteravond een punt zet achter haar voetbalcarrière.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >