Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gaat all-in met gokpartner voor Chinese kanalen

Ajax heeft er weer een nieuwe sponsor bij: KB88. Deze partij gaat dingen doen waar we in Nederland waarschijnlijk weinig van meekrijgen. Het is vanaf komend seizoen namelijk mogelijk om in de pan-Aziatische regio op wedstrijden van Ajax te gokken.

19 juni 2017 - 10:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4b1f4d2ea9c5669764924931c4d59d6_normal
Gokken in het stadion is en blijft voorlopig uit den boze. © De Brouwer

De Nederlandse gokmarkt zit nog altijd op slot, maar in het buitenland doen ze hier een stuk minder moeilijk over. Daar is het gewoon legaal om te wedden, zonder kromme omwegen zodat het alsnog kan. Ajax en het Chinese KB88 duiken in dit gat.

Er wordt gefluisterd dat de sponsordeal een slordige half miljoen euro per seizoen waard is. Het gokken vindt plaats op het Chinese platform Weibo, wat je nog het beste kunt vergelijken met Twitter. Alleen is het nog veel en veel uitgebreider.

Ajax heeft ongeveer 2 miljoen volgers op dit kanaal en die worden de komende drie jaar door de Asian Betting Partner ‘geactiveerd’ om hun tegoed in te zetten op bijvoorbeeld een doelpunt van Klaas Jan Huntelaar.

“We kijken voortdurend naar de mogelijkheden om onze groeiende Aziatische fanschare verder te enthousiasmeren en de club wereldwijd te promoten,” reageert Edwin van der Sar. “Na eerdere samenwerkingen met Aziatische bedrijven als CST en Huawei, voelt dit partnerschap heel goed.”

Dan gaan we nu achterover leunen en jullie grapjes over Belchinezen lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >