Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax-Denen, Onana en Younes winnen interlands

De Ajacieden die opgeroepen zijn voor het nationale team konden elkaar zaterdag de hand schudden: allemaal wisten zij te winnen. André Onana kwam, in tegenstelling tot Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Armin Younes, niet binnen de lijnen.

11 juni 2017 - 12:36
UsershyraDesktopajax_dataimages5b5dfc195fe5cc572cd092291732f931_normal
Dolberg scoort zijn eerste interlandgoal © Pro Shots

Armin Younes vierde zaterdag tegen San Marino zijn basisdebuut. De linksbuiten, die dinsdag al geschiedenis schreef door als eerste eredivisiespeler ooit te debuteren in het Duitse team, liet meteen van zich spreken.

Younes speelde zaterdag overigens niet onverdienstelijk. Hij wist zijn optreden op te luisteren met de assist op de 3-0 en nam zelf de 4-0 voor zijn rekening. Het treffen eindigde in 7-0 en Younes stond tot het laatste fluitsignaal op het veld. Duitsland na zaterdag achttien punten uit zes wedstrijden en is dus nog foutloos in WK-kwalificatie poule C.

Ook Kasper Dolberg was trefzeker, en ook voor hem had de goal een bijzonder tintje: het was namelijk zijn eerste in het shirt van Denemarken. Dolberg nam de 3-1 voor zijn rekening, waar Feyenoord-spits Nicolai Jorgensen en oud-Ajacied Christian Eriksen voor de 1-0 en 2-0 zorgden.

In het treffen met Kazachstan was Dolberg, net als Lasse Schöne, geen basisspeler: Schöne kreeg 45 minuten speeltijd, Dolberg slechts 20. Door de winst van zaterdag staat Denemarken op doelsaldo derde in poule E, achter Polen en Montenegro.

André Onana kwam in het kwalificatieduel voor de Afrika Cup tegen Marokko niet in actie, maar zag zijn ploeg wel winnen: 1-0. Overigens doet de overwinning er eigenlijk niet toe. Kameroen is als gastland van de Afrika Cup 2019 automatisch geplaatst voor het toernooi. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >