Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech weigert oproep voor Marokko

Voorlopig is Ziyech alleen in een Ajax-shirt te bewonderen.

20 mei 2017 - 11:49
UsershyraDesktopajax_dataimages563b76c5a7dc95b1c4b0d7bc5ff6ed72_normal
Hakim Ziyech legt de oproep van Renard naast zich neer. © Pro Shots

Hakim Ziyech heeft een uitnodiging van bondscoach Hervé Renard van Marokko geweigerd. Renard liet Ziyech voor de Afrika Cup in januari en de daaropvolgende interlands links liggen, maar zou nu weer van zijn diensten gebruik willen maken voor de interlands tegen Oranje en Kameroen.

In april liet Ziyech al weten dat een terugkeer in de Marokkaanse selectie niet dichtbij was: “Ik ben er in mijn hoofd niet mee bezig. Het is iets persoonlijks geworden.” In datzelfde interview gaf Ziyech aan niet op een uitnodiging te rekenen, die is nu toch gekomen.

Waar Ziyech voor de eer bedankte hebben eredivisiespelers Mimoun Mahi (FC Groningen), Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub (Beiden FC Utrecht) en Karim El Ahmadi de uitnodiging van Renard wél geaccepteerd.

Zodoende blijft een treffen met de Oranje-internationals van Ajax uit. De middenvelder speelde tot noch toe negen interlands waarin hij vijf keer scoorde. De laatste interland van de spelmaker dateert van 11 oktober 2016 tegen Canada (4-0 winst). In dat treffen was hij tweemaal trefzeker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >