Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes naar Confederations Cup: 'Moet Ajax bedanken'

Voor Amin Younes gaat het seizoen nog even door. De Ajacied speelt in juni met Duitsland de Confederations Cup in Rusland. Daarmee komt zijn beschikbaarheid voor de CL-kwalificatie wel in geding.

26 mei 2017 - 12:31
UsershyraDesktopajax_dataimages71dc572fdc8d9f46ab60365b9eaca0cf_normal
Younes bij Die Mannschaft. En daarna? 'Zien wel wat er gebeurt.' © Pro Shots

De vakantie begint nog niet voor alle Ajacieden. Er worden komende weken nog wat interlands gespeeld. En de Confederations Cup, die op 17 juni in Rusland begint. Younes is erbij, en dat is toch wel een kleine verrassing.

Deze week probeert Younes zijn hoofd leeg te maken na de verloren Europa Leaguefinale, samen met zijn familie. Daarna mag hij zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg van Duitsland. Bondscoach Joachim Löw heeft een lange lijst aan geblesseerden en spelers die verplicht rust krijgen, waardoor er voor de 23-jarige Ajacied een plekje is vrijgekomen in de selectie voorde Confederations Cup. 

Natuurlijk is Younes blij en trots op de uitnodiging en zijn aanstaande debuut. “Ik moet ook iedereen bij Ajax bedanken,” zo zegt hij tegen onder meer Ajax Life. “Ik heb het niet alleen gedaan. Ik moet de ploeg bedanken, en de staf. Ik heb bij Ajax twee jaar uitstekend kunnen werken, ben elke dag met plezier naar de club gegaan. Dit is het resultaat.”

Het gaat hier ook niet om een paar oefenpotjes, maar om de Confederations Cup in Rusland. In groep B speelt Duitsland tegen Kameroen, Chili en Australië. De finale wordt op 2 juli gespeeld.

Daarmee kan het meedoen van Younes in de kwalificatie voor de Champions League in gevaar komen. Na de Confederations Cup zal de Duitser toch een paar weken vrij krijgen. Op 25 of 26 juli is de eerste wedstrijd van Ajax alweer, in de derde voorronde. Overigens geldt hezelfde natuurlijk voor Andre Onana, die voor Kameroen is opgeroepen. Maar als we een gokje moeten wagen voor de finale, zien we daar toch eerder Duitsland dan Kameroen in staan.

Vorig jaar besloot Younes in overleg met Ajax om niet naar de Olympische Spelen te gaan, omdat hij dan ook het begin van het seizoen zou missen. “Maar de Confederations Cup ga ik wel spelen. Voor honderd procent. Bij Ajax zijn ze ook trots dat ik geselecteerd ben. Ik hoop goed te spelen. Daarna zien we wel wat gebeurt.”

In theorie kan het ook zijn dat Younes tussen nu en 25 juli een transfer maakt. Daar is de Duitser echter helemaal niet mee bezig. “Ik ben graag bij Ajax, heb het geweldig hier. Ik ga er ook vanuit dat ik hier volgend jaar gewoon speel.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >