Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Was ik maar voor een andere club

Niet schrikken, geen paniek! Ik ben natuurlijk heel blij dat ik Ajacied ben. Maar voor mijn gezondheid zou het beter zijn als ik deze week even voor een andere club was. Gewoon de boel even van een afstandje bekijken.

Door Niels Pach
09 mei 2017 - 11:03
UsershyraDesktopajax_dataimagese5f3a0b5caae5c5e6409e4735d8e00b4_normal
De spanning bij Schalke-uit was ook ondraaglijk, des te mooier was de ontlading. © De Brouwer

Want: mán, wat ben ik zenuwachtig. Al sinds donderdagochtend. Waar het eerst nog met vlagen kwam, is het nu een constante staat van zijn. De hele tijd die kriebels in mijn buik en onrust in het lijf. Het is niet te doen. En het duurt nog zo lang. De dagen gaan zo langzaam.

Dus dan is het prettiger om voor een andere club te zijn. Bij elke andere club die in de huidige situatie van Ajax, zou ik denken: komt wel goed. Zo ben ik ervan overtuigd dat Manchester United de tickets naar Stockholm alvast kan boeken. Ik zou hooguit verbaasd zijn als het toch nog misgaat, want dat gebeurt eens in de zoveel tijd. Die 'eens in de zoveel tijd' is nu reden voor de ontzettende spanning.

Want dat is het: een fantastisch Europees seizoen, wat er ook gebeurt in Lyon.

Juist door de uitgangspositie die Ajax heeft, zou het een nog grotere teleurstelling zijn als het misgaat. Was het vorige week pak 'm beet 1-2 geworden, zou ik met een heel ander gevoel naar Lyon gaan. Dan zou ik er vooraf al vrede mee hebben dat het niet zou lukken, al het andere was dan pure winst geweest. Ik was dan nu vooral bezig geweest met terugblikken op het fantastische Europese seizoen.

Want dat is het: een fantastisch Europees seizoen, wat er ook gebeurt in Lyon. De halve finales van een Europees toernooi bereiken en ook nog eens met echt Ajaxvoetbal. Daar had iedere Ajacied aan het begin van het seizoen voor getekend, lijkt me zo.

Ajax heeft weer naam gemaakt. In heel Europa zijn ze onder de indruk van de mannen van Peter Bosz. Misschien helpt het als ik dat gewoon heel vaak tegen mezelf zeg. Want als je het zo bekijkt, is alles meer dan de halve finales nog steeds pure winst.

Ik hoop dat ik deze gedachte kan vasthouden, al was het maar voor mijn gezondheid.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >