Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorzitter Lyon wenst Ajax succes in finale Europa League

Als je een kansje ziet en de boel flink ophitst, moet je ook groots je verlies nemen als een wonder uitblijft. En we kunnen van alles vinden van de uitspraken van Jean-Michel Aulas, maar dat is ook precies wat de voorzitter van Olympique Lyon doet. Hij wenst Ajax veel succes in de finale.

13 mei 2017 - 09:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesad017d7387db514ec82f9a4a02192c83_normal
Lyon zette de boel flink op stelten, maar Ajax mag opnieuw juichen. © Pro Shots

Het liefst had Aulas met Lyon ten koste van Ajax de finale van de Europa League bereikt, maar dat ging 'm niet worden. Het scheelde weinig en als de wedstrijd vijf minuten langer zou duren, waren dingen wellicht anders gelopen. Feit is echter dat Lyon blijft wachten wachten op zijn eerste finale.

“Ik vind dat mijn spelers uitstekend hun best hebben gedaan, maar Ajax besloot te kiezen voor een fysieke aanpak en erg veel overtredingen te maken. Desondanks ben ik trots. We hadden het ook verdiend om een vierde doelpunt te maken en waren er dichtbij,” aldus Aulas op het digitale thuis van Lyon.

De voorzitter houdt het erop dat zijn club op een andere dag zeker weten de finale bereikt. Voor Lyon resteert nu slechts het goed afsluiten van het seizoen in de Franse Ligue 1, terwijl Ajax de finale gaat spelen. Een wereld van verschil, al gaat het maar om de herinnering die voortleeft.

Aulas: “We gaan er alles aan doen om een sterker team te bouwen, ook al zullen we goede spelers verliezen. Maar daar komen vast en zeker weer goede spelers voor terug. Lyon is een grote club die grote spelers kan aantrekken.”

“Ik wil de supporters bedanken voor een fantastische avond in het Parc Olympique Lyonnais, dat voor avonden als deze is gebouwd. De avond was in feite een groot succes, het enige wat eraan ontbrak was de vierde treffer. Voor nu neem ik mijn petje af voor Ajax, dat ik grote kansen toedicht om Manchester United te verslaan in de finale.”

Aulas vertelde voor de return nog dat hij vond dat Ajacieden, zowel spelers als supporters, na de 4-1 in de heenwedstrijd overdreven feest hadden gevierd. Hij laat daarop in de kleedkamer van Lyon een boodschap achter om zijn spelers te motiveren. 

Gelukkig bleef de ploeg ondanks zijn motiverende woorden steken op 3-1.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >