Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever hoopt dat 'kenmerkende spirit' Ajax finale oplevert

Nick Viergever hielp Ajax al twee keer een ronde verder in de Europa League. Maar in het heenduel van de halve finales moet de ploeg het toch echt zonder hem doen. Viergever is geschorst. Toch heeft hij goede hoop dat de eindstrijd wordt bereikt, dankzij de goede spirit binnen de spelersgroep.

02 mei 2017 - 16:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesccdb5f0885b7d6fd67b823ec77ea3c09_normal
Als alle Ajacieden dezelfde spirit tonen als Viergever, is de finale een feit. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax moest tegen Schalke 04 diep gaan om een plekje bij de laatste vier veilig te stellen. Zo diep zelfs dat het elftal van Peter Bosz niet echt een vuist kon maken tegen een zwak PSV, dat de drie punten in Eindhoven wist te houden. De titelrace ging verloren, Europese glorie is nog mogelijk.

“We streden tot eind april mee om twee prijzen, dat is wat je wilt als Ajax zijnde. De schaal hebben we verspeeld, nou goed... De Europa League hebben we nog over. De halve finales zijn al zo lang niet bereikt, we mogen er best trots op zijn,” aldus Viergever tegenover onder meer Ajax Life.

“En er liggen gewoon kansen tegen Olympique Lyon. We moeten er klaar voor zijn. We hadden tien dagen om ons weer te focussen – we gaan nu volledig voor de Europa League – en het vertrouwen terug te krijgen. Het fijne ontbrak een beetje tegen PSV, maar we staan woensdag weer fris aan de aftrap,” vervolgt de verdediger.

Hoewel Ajax in Eindhoven onderuit ging en dus ook niet fantastisch speelde, zag Viergever wel degelijk dingen die hem goed bevielen. De lange sprint van David Neres in de blessuretijd, om een tweede tegentreffer te voorkomen, was daar een goed voorbeeld van. Een veelzeggend voorbeeld ook nog eens.

“Dat kenmerkt dit team, het zit allemaal goed in elkaar. Als je nog zo'n sprint kan maken, zegt dat iets over hoe we het spelletje beleven en voor elkaar willen gaan. Dat hebben we tegen Schalke gedaan, tegen PSV net zo goed en tegen Lyon gaan we dat opnieuw doen. Alle koppies staan de goede kant op. Er staat nog iets moois te wachten, denk ik.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >