Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier zaken die opvielen bij Ajax - Kowet

Ajax heeft de tweede plek vanmiddag veiliggesteld door de laatste thuiswedstrijd van het seizoen eenvoudig te winnen van degradant Go Ahead Eagles (4-0). De ploeg mag zelfs nog hoop koesteren op de landstitel. Vier zaken die ons verder nog opvielen.

07 mei 2017 - 16:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesc02422374554c08dd8d62783e146618e_normal
Felicitaties voor Kluivert na diens fraaie openingstreffer. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Beloonminuten voor de jonkies (en een oudje)
Natuurlijk, Hakim Ziyech en Lasse Schöne kregen van Peter Bosz even rust, maar je kunt net zo goed zeggen dat de trainer in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen beloonminuten in petto had voor Heiko Westermann, Abdelhak Nouri en - na rust - Frenkie de Jong. Nouri kreeg meerdere kansen om te scoren, maar vergat zichzelf te belonen. De Jong speelde na rust als vervanger voor Davy Klaassen en was met een treffer (zijn eerste officiële) en een voorassist betrokken bij de 3-0 en de 4-0 en had zelf nog de 5-0 moeten maken.

Excelsior-uit, altijd lastig
Ajax liet op het gortdroge kunstgras van Woudestein zelf natuurlijk twee dure punten liggen en de koploper op de voorlaatste speeldag zelfs drie. Hoewel Ajax de zege voor rust al in de knip had, ontstond er pas rond het uur spelen opwinding in de Johan Cruijff Arena, omdat Excelsior daar binnen drie minuten op een 2-0-voorsprong kwam tegen Feyenoord. De euforie in de Arena kwam het spel van de Ajacieden niet echt ten goede, want de ploeg creëerde amper nog kansen. Alleen invaller Mateo Cassierra wist twaalf minuten voor tijd nog de 4-0 te maken.

Ajax verzuimt een monsterscore neer te zetten
De Ajacieden lieten tegen de Deventenaren weer een handvol kansen liggen. Alle spelers, op Andre Onana en Jairo Riedewald na, hadden tegen de degradant wel een treffer kunnen en soms zelfs moeten maken. Desondanks werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten: met attractief spel en veel vermaak. En wellicht volgt er zelfs nog een fraai toetje.

Persoonlijke prijzen voor Sánchez en Dolberg
Het is een traditie. Na afloop van het laatste thuisduel in een seizoen maakt SV Ajax bekend welke speler zich Ajacied van het jaar mag noemen. De technische staf kiest bovendien het Talent van het Jaar. De stemmers van ajaxlife.nl verkozen Davinson Sánchez tot beste speler en de technische staf kroonde Kasper Dolberg dit seizoen tot Talent van het Jaar. Laten we hopen dat we beide Ajacieden volgend seizoen ook nog in het Ajaxtricot kunnen zien schitteren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >