Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Vertrouwen

Vanavond is het zover, over een aantal uur weten we of Ajax, ons Ajax, sinds twee decennia weer eens in een Europese finale mag gaan opdraven. Het houdt ons al de hele week bezig, overigens voelt het veel langer dan een week. Een maand op zijn minst. Dag in dag uit wordt er over gesproken, geschreven en gedroomd.

11 mei 2017 - 16:04
UsershyraDesktopajax_dataimages966d45f7ccb6bd4a5a840eb36a4407a1_normal
Bosz straalt in ieder geval vertrouwen uit, maar houdt de boel ook scherp. © Pro Shots

Door Huub Sayz

De euforie die we voelden na de thuiswedstrijd tegen Lyon was ongekend. En terecht overigens. Waarschijnlijk voor een groot deel ingegeven door het feit dat we zoiets niet hadden verwacht, zowel de uitslag als een groot deel van het spel dat ons werd voorgeschoteld.

Toch lijkt deze euforie inmiddels plaats te hebben gemaakt voor wat angst en scepsis. Naarmate de wedstrijd van vanavond dichterbij komt hoor en lees ik steeds meer berichten met de strekking dat het allemaal nog lastig zat gaat worden. Dat het nog lang niet gewonnen is. Terecht natuurlijk, want er moet nog een heel pittige wedstrijd gespeeld worden.

Maar wat ik oprecht mis is het vertrouwen. Het vertrouwen in een goede afloop.

Maar wat ik oprecht mis is het vertrouwen. Het vertrouwen in een goede afloop. Nog nooit in de jaren waren we zo dichtbij. En wat daarbij belangrijk is is dat het niet meer dan terecht is dat we op de drempel staan van de finale. Het lijkt wel alsof we onszelf al rustig richting een uitschakeling praten. WE STAAN POTVERDIKKEME 4-1 VOOR!

En daarnaast lijkt alles dit seizoen de goede kant op te vallen. Goals vallen nu op de juiste momenten vóór Ajax in plaats van tegen. Strafschoppen kregen we mee in plaats van tegen. De bal ging nu wel nét over de lijn, in plaats van net niet. Alle neuzen dezelfde kant op, naar die van Stockholm.

Kom op mensen, laten we vertrouwen uitstralen en uitspreken. We gaan er met zijn allen voor. Angst is de meest slechte raadgever op dit moment.

We gaan aanvallen, scoren en winnen. Dit wordt ons seizoen. 

En mocht het dan toch mis gaan, dan kwam de hoogmoed voor de val. Maar wel met opgeheven hoofd en niet angstig met de staart tussen de benen.

Wij zijn Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >