Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman gelooft niet in iPhones voor spelers Heracles

Ajax heeft het geluk dat Heracles Almelo nog ergens om speelt. Wie weet kan dit de doorslag geven in de titelstrijd met Feyenoord. Hoewel Ajax nog steeds kansje op de schaal heeft, maakt Joël Veltman zich weinig illusies. Hij belooft ook geen iPhones.

08 mei 2017 - 11:42
UsershyraDesktopajax_dataimages638505a5ab478e2318d6ff97e05d03a1_normal
Veltman hoopt dat Feyenoord blokkeert en opnieuw uitglijdt. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

“iPhones beloven vind ik zo stom. Het heeft vorig jaar wel geholpen, daar niet van. Maar ik vind het een dom iets. Heracles speelt zelf ook nog ergens om, laten we uitgaan van hun kracht. Peter Bosz en Hendrie Krüzen gaan vast wat belletjes plegen,” deelt Veltman tegenover Ajax Life als de laatste speelronde ter sprake komt.

Spelers van De Graafschap vraten vorig seizoen het gras op, mede omdat bij een goed resultaat een nieuwe iPhone was beloofd. De Superboeren hielden Ajax op een gelijkspel en PSV was als kampioen de lachende derde. Voor Ajax moet dit scenario zich herhalen.

De opdracht voor Heracles liegt er niet om: een punt pakken. “Het is nu wel een andere wedstrijd geworden voor Feyenoord en dan kan het zomaar anders lopen. Het is jammer dat het in De Kuip is, al mag dit in feite geen probleem zijn. Wij weten wat druk kan doen. Als Feyenoord het verspeelt, is het nog erger dan wat ons overkwam.”

“We speelden in Doetinchem onze slechtste wedstrijd, hopelijk heeft Feyenoord dat voor eigen publiek ook. Je zag het ook tijdens de KNVB-bekerfinale. Simpele ballen gingen de lucht in. Een bepaalde druk maakt dat je voor zekerheid kiest en lange ballen gaat geven in plaats van gewoon voetballen. Je blokkeert als het ware, je durft niet meer.”

Ook al wordt de druk opgevoerd, de rechtsback maakt zich weinig illusies. “Tsja, als ik zeg dat we 20 procent kans maken, is het misschien al te veel. Maar goed, wij hadden het net zo goed lastig tegen De Graafschap. En wij moeten eerst zelf Willem II verslaan. Dat lukte in eigen huis ook niet.”

Veltman had trouwens niet direct door dat er in de Amsterdam Arena werd gejuicht omdat Excelsior erin slaagde te scoren tegen Feyenoord. “Ik had de bal en wilde wel vooruit spelen, maar koos voor een bal terug. Toen klonk er gejoel. Ik dacht: was er zo veel ruimte? Maar toen zag ik blije gezichten en zelfs juichen. Dus wist ik dat het niet aan mij lag, maar Excelsior. Via de schermen kreeg ik het niet echt mee. Daarom vroeg ik het aan de scheidsrechter. Hij vertelde me dat het 2-0 of 3-0 stond, ik was er wel blij mee.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >