Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitzicht Cillessen op meer speeltijd verbetert nog niet

Je verwacht het niet, maar het is echt zo. Jasper Cillessen stond tijdens competitieduels dit seizoen meer minuten bij Ajax onder de lat dan bij FC Barcelona. De doelman liet weten graag meer te willen spelen, maar concurrent Marc-André ter Stegen tekent bij.

29 mei 2017 - 15:17
UsershyraDesktopajax_dataimages502dba33b73c28cfdc25bcbaa3e59e76_normal
Dit is een van de spaarzame actiefoto's van Cillessen. © Pro Shots

Cillessen verkoos afgelopen zomer een rol op het tweede plan boven zijn status als eerste keeper van Ajax. Het was een vertrek in mineur, na de oorwassing (4-1) in en tegen Rostov en diverse foutjes van de doelman in de opmaat naar zijn laatste optreden.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de 28-jarige Cillessen zijn basisplaats bij het Nederlands elftal verloor. En hoe leuk het ook is om op de foto’s te staan na een geweldig optreden van FC Barcelona tegen PSG, Cillessen keept vele malen liever.

“Als ik volgend seizoen weinig aan spelen toe kom, dan ga ik rond de winterstop mijn opties bekijken,” meldt Cillessen tegenover het Spaanse dagblad Sport. “Als ik Ter Stegen er niet uit kan keepen, zou Barcelona mij ook niet hebben gehaald.”

“Ik ben gehaald omdat de club vind dat ik de potentie heb om hier te spelen,” vervolgt Cillessen. Het is vrij gek om dan een dag of drie later te vernemen dat Ter Stegen, de aangewezen eerste man, zijn contract heeft verlengd. De Duitser ligt nu vast tot 2022.

De kans is levensgroot dat Ter Stegen als eerste keeper aan het nieuwe seizoen begint, wat de uitdaging voor Cillessen alleen maar groter maakt. Toch geeft hij niet op. Zowel bij Barcelona als Oranje ziet hij perspectief. “Ik heb met Dick Advocaat gesproken en als ik goed speel, maak ik zeker kans om geselecteerd te worden.”

Overigens verdedigde Cillessen afgelopen weekeinde wel het doel tijdens de Spaanse bekerfinale. Barcelona gaf Alaves met 3-1 klop en won zodoende de Copa del Rey.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >