Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Bosz eist in Lyon weer een topprestatie van Ajax

Peter Bosz is trots op de manier waarop Ajax zich in de Europa League presenteert, maar blijft zelfs na de riante 4-1-zege op Olympique Lyon voorzichtig richting de return.

03 mei 2017 - 22:33
UsershyraDesktopajax_dataimages935573d3ef2811c9cd740282279304a7_normal
Bosz coacht zijn ploeg bevlogen uit een matig openingskwartier. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Een bizar duel was het wel, ja. Ook volgens de trainer. “Een uitslag van 7-3 of 8-4 was ook mogelijk geweest. Onze tegenstander speelde ook erg naar voren. We hebben een goede uitgangspositie maar de eerste twintig minuten van vandaag hebben ons geleerd dat we er nog niet zijn. We zullen ook in Lyon weer een topprestatie moeten neerzetten om de finale te halen.”

Bosz bleef na afloop even staan op het veld, waar hij normaliter meteen richting kleedkamer gaat. Assistent-trainer Hendrie Krüzen verplichtte hem daartoe. “Ik mocht van hem niet naar binnen en moest maar eens goed om me heen kijken. Ik zag op de tribunes ook geen lege plekken. Dat zegt wel iets over hoe deze wedstrijd verliep. Er kon tot de laatste minuut iets gebeuren.”

Net als tegen FC Kopenhagen en Schalke 04 legde Ajax weer een puike pot voetbal op de mat. Geheel in de filosofie van de coach. “We willen winnen op een aantrekkelijke manier. Aanvallen is de beste verdediging. We spelen voetbal voor de fans. Als je dat goed uitvoert kan het wel en kun je dus ook tegen een geweldig team als Lyon vier keer scoren.”

De return, volgende week donderdag in Lyon, is nog geen gelopen race. “We zullen bij de les moeten blijven. Ik schat Lyon hoger in dan Schalke en tegen hen bleek een 2-0-zege niet voldoende om rustig achterover te leunen. Maar we zijn van plan om daar ook een topprestatie te leveren. In de uitwedstrijd willen we het op dezelfde manier doen, met onze eigen aanvallende stijl.”

Bosz erkende dat Ajax het in de eerste twintig minuten zwaar had tegen de Franse ploeg. Hij sprak over een nerveuze ploeg die de vrije man (Lasse Schöne) moeizaam kon vinden. Die diagnose stelde hij ook al na de zinderende kwartfinale in Gelsenkirchen. “We kwamen niet aan voetballen toe. De spelers moeten het vertrouwen hebben om de vrije man te vinden. Zij dekten met Tolisso door op onze centrale verdediging. We waren nerveus en de bal in die fase te snel kwijt. Misschien dat Lasse daar zelf ook meer moeite voor moet doen. In de tweede helft maakten we het ons gemakkelijker.”

Aan het eind van de persconferentie blikte de trainer ook nog even kort vooruit op de 53ste officiële wedstrijd van het seizoen, aanstaande zondag thuis tegen Go Ahead Eagles. “Die moeten en willen we winnen om PSV voor te blijven voor de tweede plek en daarna moeten we ons alweer voorbereiden op Lyon.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >