Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré lijkt fit voor Lyon-thuis, basisplaats voor Riedewald

De kans lijkt groot dat Bertrand Traoré fit is voor Ajax - Olympique Lyon. De aanvaller is net op tijd hersteld voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Europa League.

02 mei 2017 - 14:48
UsershyraDesktopajax_dataimagese768ac264e0681d8926edbe3802ebe50_normal
Als Traoré en Riedewald woensdag weer dansen, gaan de dingen goed. © Ajax Images

Traoré viel anderhalve week geleden al in de eerste helft van PSV - Ajax uit met een liesblessure. Lange tijd stond er een vraagteken achter zijn naam, maar die kan nu weg. “Ja, hij heeft gisteren voor het eerst meegetraind. Als de reactie goed is, is hij fit,” aldus Peter Bosz tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Lyon.

Of dat ook betekent dat Traoré een basisplaats krijgt, wil Bosz nog niet zeggen. “Dat merk je morgen wel, ik heb al twee namen prijs gegeven” zegt Bosz. De trainer wil namelijk wel kwijt dat Kenny Tete en Jairo Riedewald woensdagavond in de basis starten.

“Die twee gaan inderdaad spelen,” meldt Bosz. Tete (rechtsback) en Riedewald (linksback) danken hun basisplaats aan de schorsingen van Nick Viergever en Joël Veltman, daar komt de knieblessure van Daley Sinkgraven nog bovenop.

Door de afwezigheid van Veltman en Viergever mist Ajax twee spelers die belangrijk zijn in de coaching. Maar Bosz raakt daarvan niet in paniek. “Iedere speler brengt eigen kwaliteiten met zich mee, coaching is een kwaliteit van Viergever en Veltman. Kenny en Jairo brengen weer andere kwaliteiten met zich mee.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >