Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stem op jouw kandidaten voor de verenigingsraad!

Alle stemgerechtigde leden van Supportersvereniging Ajax kunnen weer hun stem uitbrengen voor de verenigingsraad. Belangrijk, want deze raad controleert het totaalbeleid van onze vereniging. Net als voorgaande jaren doen we de verkiezingen digitaal.

12 mei 2017 - 12:15
UsershyraDesktopajax_dataimages30a906ce6fd20983d04ba53909a217b3_normal
Ajacieden, laat je horen! © Pro Shots

Wat voorheen de ledenraad was, is nu de verenigingsraad. Al eerder communiceerden we op ajaxlife.nl en in de krant Ajax Life over de nieuwe verenigingsstructuur.

Je kunt als lid meedoen met de verkiezingen als je achttien jaar of ouder bent. Maximaal 15 kandidaten kunnen jouw stem krijgen. Alle 31 kandidaten stellen zich voor in de stemmodule. Handig, want daar kun je dan direct op jouw favoriet(en) stemmen. 

De kandidaten worden in principe gekozen voor een eenmalige periode van vier jaar. Vanwege de overgang naar de nieuwe verenigingsstructuur hebben alleen de acht kandidaten met de meeste stemmen vier jaar zitting. De overige zeven hebben een zittingsperiode van twee jaar.

Sommige leden van de huidige raad hebben zich herkiesbaar gesteld. Deze kandidaten zitten, als ze worden gekozen, de rest van hun statutaire zittingsperiode in de raad. Om welke kandidaten het gaat, is zichtbaar bij de profielen in de stemmodule, achter hun naam staat een ‘h’.  

Stemmen kan tot 11 juni 2017, precies om 23.59 uur. Dan zijn de stembussen gesloten. Om te stemmen heb je je lidnummer (laatste 6 cijfers op de ledenpas) en je postcode nodig. 

Bijvoorbeeld: Lidnummer: 123456, postcode: 1414 AX. Aan elkaar, dus zonder spaties, vormt dat jouw kiescode: 1234561414AX (je moet hoofdletters gebruiken).

Let op: Bovenstaande uitleg geldt alleen voor leden woonachtig in Nederland. Woon je over de grens en wil je graag stemmen? Stuur dan een mailtje met jouw adresgegevens naar organisatie@svajax.nl. Je ontvangt dan van ons een kiescode.

Hoe breng ik mijn stem uit?
De stemprocedure, stap voor stap:

1.    Ga naar de SV Ajaxstemmodule

2.    Je ziet de kandidatenlijst met daarnaast een info-button;

3.    Lees de profieltekstjes onder de info-button, wik, weeg en kies je kandidaten (maximaal 15);

4.    Zet een vinkje bij jouw kandidaten, klik op 'Bevestigen' en klaar!

Stem en win!
Stemmen doe je natuurlijk in het belang van een goed verenigingsbeleid. Toch maken we het nog wat leuker. Onder de stemmers verloten we een setje van twee kaarten voor de eerste Europese thuiswedstrijd van Ajax in het seizoen 2017/2018, een gesigneerd Ajaxshirt en vijf exemplaren van het prachtboek 1995 -  Het onverslaanbare Ajax van Louis van Gaal door Mike van Damme!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >