Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Statistiek geeft Ajax 88 procent kans op bereiken finale

Eigenlijk willen het helemaal nog niet hebben over die ene wedstrijd eind mei in een zekere plaats in Zweden. We zijn doodsbang om de boel te jinxen. Maar goed, we zijn een statistiek tegengekomen waaruit blijkt dat Ajax maar liefst 88 procent kans heeft om de finale van de Europa League te halen. En wie zijn wij om statistieken te negeren.

05 mei 2017 - 11:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesc2bbb732b9c1508a68a799cc28427241_normal
Dit beeld zien we graag ook weer in Lyon. © Pro Shots

Betekent dit dat Ajax donderdagavond rustig aan kan doen in Lyon? Nee! Ajax zal echt nog alles uit de kast moeten halen in Frankrijk om de finale daadwerkelijk te bereiken. Er is namelijk ook nog twaalf procent kans dat Olympique Lyon aan het langste eind trekt. Zolang er geen honderd procent zekerheid is, hebben we nog niks.

Om een voorbeeld te noemen: in de vorige ronde tegen Schalke 04 had Ajax 83 procent kans om de halve finales te bereiken. We weten allemaal hoe dat ging. Hakken over de sloot, dubbeltje op zijn kant, dat werk.

Overigens heeft Manchester United in de andere halve finale net zo goed 88 procent kans om de finale te bereiken. De ploeg van Daley Blind won in Spanje met 1-0 van Celta de Vigo en heeft daarmee ook een goede uitgangspositie in de terugwedstrijd.

Daardoor is de finale Ajax - Manchester United ineens een reële optie. Voor oud-Ajacied Blind zou dat een droomfinale zijn. “Het zou fantastisch zijn om ze tegen te komen in de finale,” zegt hij vanuit Vigo voor de camera van Fox Sports.

Wat er ook gebeurt in beide halve finales, Blind heeft woensdagavond in ieder geval genoten van zijn oude club. “Ik heb natuurlijk gekeken, fantastisch resultaat, heel goed gespeeld ook natuurlijk. Ik ben alleen maar blij om Ajax zo te zien. En als je kijkt, die sfeer in Amsterdam is fantastisch. Dan blijf ik toch wel een beetje Amsterdammer en ben ik ook wel trots.”

Het zijn allemaal mooie vooruitzichten, maar Ajax moet het eerst nog maar eens bereiken. Wij tellen ondertussen de dagen naar 11 mei af. Want mensenkinderen, wat gaat de tijd langzaam...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >