Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars stelt dat hij Bosz met fouten Ajax opzadelde

Het lijkt erop dat er niet alleen op het veld, maar ook buiten de lijnen dingen aan het veranderen zijn bij Ajax. Marc Overmars doet een opvallende uitspraak. Eentje waar Ajax in de toekomst wel eens veel aan zou kunnen hebben. “Wij zadelden Peter Bosz op met onze fouten.”

21 mei 2017 - 12:01
UsershyraDesktopajax_dataimages8c0e22016142766cdda49c7aaf54a1f9_normal
Overmars hoopt dat de huidige selectie nog een tijdje intact blijft. © De Brouwer

De voetbaldirecteur van Ajax heeft als taak om een goede selectie neer te zetten, maar als je kijkt naar de stand van afgelopen zomer ten opzichte van nu, dan is er te veel veranderd om op te noemen. Kijk alleen maar naar de basiself. Serieus, bijna alles is gewijzigd.

Die wijzigingen zijn doorgevoerd door Bosz, die terecht veel lof krijgt. Ook van Overmars, die best had verwacht dat niet meteen alles op rolletjes zou lopen. “Het elftal was te jong en had te weinig creativiteit,” stelt Overmars in De Telegraaf. “In feite zadelden wij Peter op met onze fouten.”

Het mislopen van de Champions League en een slechte start in de competitie was voor Ajax reden om alsnog Hakim Ziyech in te lijven. Een opvallende move, omdat wekenlang door iedereen werd ontkend dat Ziyech nodig was. Daar zat een idee achter, stelt Overmars nu.

“Natuurlijk zei Peter dat hij genoeg middenvelders had. Hij moest met ze werken en beschermt zijn spelers naar buiten toe tot in het extreme. Maar intern durft hij tegelijkertijd beslissingen te nemen om zijn spelfilosofie door te voeren en te perfectioneren. Daarom staat er een compleet ander team dan bij aanvang van het seizoen. Nu is er balans, toen niet.” 

Het grootste slachtoffer van de komst van Ziyech werd Nemanja Gudelj, die het niet kon opbrengen om op de bank te zitten. Wie niet vol achter de filosofie van Bosz staat, kan wegwezen. Riechedly Bazoer vertrok net zo goed. Van beide spelers hoor je niet heel veel meer, terwijl Ajax in de finale van de Europa League staat.

Wat dat betreft heeft alles goed uitgepakt voor Overmars en Bosz. Laten we hopen dat deze lessen komende zomer in de praktijk worden gebracht, met het oog op volgend seizoen. De kans bestaat dat diverse spelers vertrekken, al wil Ajax de huidige spelersgroep het liefst zo veel mogelijk bij elkaar houden.

Overmars: “Natuurlijk weet ik dat Dolberg, Klaassen, Sanchez en Ziyech door grote clubs worden gevolgd, maar ik heb de compositie van het elftal voor volgend seizoen rond. Lukt het niet om iedereen te behouden, dan staat er spelers met drie sterretjes achter hun naam op een vel als vervangers. En ja, daar zitten spelers uit de eigen jeugd bij.”

Klik hier om het volledige interview met Overmars te lezen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >