Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars geeft toe dat Ajax te veel heeft betaald voor Neres

Ajax gaf deze winter vlak voor het sluiten van de transfermarkt maar liefst 12 miljoen euro uit aan David Neres. Overmars geeft nu toe dat dit wel heel veel was, te veel zelfs. "Misschien hadden wij moeten zeggen: het is mooi geweest en klaar," zegt de directeur voetbal nu.

31 mei 2017 - 10:36
UsershyraDesktopajax_dataimages71747b4190eb802288a57617929f6143_normal
Ajax zag in Neres een duidelijke versterking, dus wilde het ver gaan. © Ajax Images

Ajax stopte niet, het ging juist door. Dit ondanks dat tijdens het onderhandelen bijzondere dingen gebeurden, vertelt Overmars in gesprek met VI. "De Braziliaanse markt is een verhaal apart. Dat hebben we met David Neres ook weer gemerkt. Elke dag veranderde er weer iets, op een gegeven moment werd het ook een kwestie van niet opgeven, maar doorgaan. De vraag of we niet op een bepaald moment hadden moeten stoppen, was rechtvaardig."

Het valt te prijzen dat Ajax doorzette en zich niet liet afschrikken door de stroeve onderhandelingen, maar als gevolg daarvan viel het transferbedrag wel hoog uit. Aan de andere kant: Ajax heeft geld zat, dus een miljoentje meer of minder maakt ook niet zoveel uit.

"Misschien hadden wij moeten zeggen: Het is mooi geweest en klaar. Want we hebben gewoon te veel betaald, dat weten we, in verhouding met andere transfers," zegt Overmars al analyserend. "Toch zaten we al een jaar achter Neres aan, we zagen in hem een duidelijke versterking. Daar komt bij dat we voor zóveel geld hadden verkocht, dat we ook verder konden gaan dan normaal."

Toch is het opvallend dat Ajax sinds een jaar ineens wel veel geld wil uitgeven. Eerder werd al geïnvesteerd in Davinson Sánchez, Mateo Cassierra en Hakim Ziyech. En niet zonder succes, met name Ziyech en Sánchez waren belangrijke schakels in het bereiken van de finale van de Europa League. Maar denk nou niet dat Ajax maar met geld blijft strooien.

"Nee. We zijn nu bezig met het raamwerk voor komend seizoen," legt Overmars uit. "Wat willen en moeten we toevoegen aan de huidige selectie? Dan is het zeker niet zo dat we weer in een soortgelijk segment gaan zitten. Het kan, incidenteel een speler voor tien à elf miljoen kopen, maar dat is niet het doel."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >