Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oud-Ajacied Maxwell neemt afscheid met langste erelijst

Het was voor de linksback een afscheid met een lach en een traan. Zaterdagavond won Maxwell, inmiddels 35 jaar, de Franse beker met Paris Saint-Germain. Het was zijn 37ste hoofdprijs, een internationaal record.

28 mei 2017 - 12:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6618cadbca173648d2701640c7fe4b4_normal
Mawell krijgt lof van z'n PSG-collega's © Pro Shots

De linkerflankspeler met fluwelen techniek mocht met aanvoerder Thiago Silva als eerste de beker omhoog houden, na de 1-0 winst op Angers. Voor de Franse tv zei hij: “Het was erg emotioneel. Het is erg moeilijk, maar het is ook wel weer mooi dat ik mijn tijd in Parijs heb mogen afsluiten met een titel. Ik voel mij gezegend dat ik hier ben geweest.” 

Als twintigjarige debuteerde de Braziliaan in 2001 bij Ajax, thuis tegen Roda JC. In de vijf seizoenen in Amsterdam werd hij twee keer landskampioen, won een keertje de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. In 2004 werd zijn kledingkast verrijkt met de Gouden schoen.

De prijzenkast van Maxwell Scherer Cabelino Andrade werd al wat voller door drie landstitels en een Supercup in Italië, met Internazionale. Bij Barcelona kwam daar nog eens acht keer edelmetaal bij: Champions League, UEFA Supercup, twee keer wereldkampioen voor clubs, twee keer de landstitel en één Spaanse supercup.

Bij PSG kon Maxwell vanaf 2011 bijna constant de armen gestrekt omhoog houden: 13 prijzen, en dat allemaal in Frankrijk, variërend van landstitels tot supercups en - zoals zaterdag dus, nationale bekers. Europees succes bleef helaas uit in Parijs, terwijl dat toch het doel was van de investeerder Qatar Sports Investements.

Geëmotioneerd nam de normaal kalme en vriendelijke Braziliaan afscheid van het voetbal, met een prijzenkast om enorm trots op te zijn. “Dit is het einde van een tijdperk voor mij, maar ik ben blij met deze afsluiting.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >