Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Mijn finale: Ik ben erbij!

Mijn vorige blogje tikte ik in het vliegtuig richting Lyon. Dit blogje tik ik terwijl ik naar Stockholm vlieg. Stoel 12A, bij het raampje. We maakten zojuist een bocht boven de Johan Cruijff Arena. Van zenuwen heb ik totaal geen last. Ik ben alleen maar blij dat Ajax in de finale staat.

22 mei 2017 - 14:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesb4a8fd47257cc89279d30dd1b7e0eba8_normal
Ajax staat in de finale! © De Brouwer

Het is gewoon echt waar, Ajax speelt woensdag de finale van de Europa League. Natuurlijk heb ik wel eens opgemerkt dat de Ajacieden moeten kunnen wat Fulham ook kon, maar ik had eigenlijk niet verwacht dat ik ooit nog eens deze trip zou ondernemen: als supporter naar de finale van Ajax!

Ik was erbij in Boekarest, ik was erbij in Salzburg en ik was erbij in Jablonec. Na die laatste durfde ik niet eens te klappen dat de groepsfase van de Europa League was bereikt, laat staan te juichen. Het spelletje dat Ajax daar speelde, had niets te maken met waar de club voor staat. Helemaal niets.

Hoe vaak zijn we wel niet het lachertje geweest? Sommige clubs kon ik op de kaart niet aanwijzen, maar Ajax struikelde er wel over. Steaua, Red Bull, Molde. Rostov was ik trouwens ook... Laat ik me nu beperken tot die paar voorbeelden. In de lente van 2017 is alles anders en worden mooie herinneringen geboren!

Achteraf is het prachtig, op het moment zelf sterf je duizend doden.

Ik loop niet met gebogen hoofd door een speelstad, maar blij en trots. Als ik in Lyon wil oversteken en een auto met Lyonvaantje bungelend onder de achteruitkijkspiegel voorbij zie rijden, begin ik te glunderen. Ajax staat in de finale! Het vliegticket was toen al geboekt, van een kaartje was ik ook verzekerd.

Daarover geen stress! In de dagen tussen de heenwedstrijd en het laatste fluitsignaal in het Parc OL kon ik niet normaal functioneren. Bij alles wat ik deed, spookte de return door mijn hoofd. Die 4-1 is toch echt genoeg... of staan we straks weer voor gek? Eenmaal in Frankrijk bleek wel waarom ik zo zenuwachtig was, want het ging nog bijna fout ook.

Achteraf is het prachtig, op het moment zelf sterf je duizend doden. Maar nu, op stoel 12A, bij het raampje, is alles anders. Mijn hart tikt in normaal, rustig tempo en ik zit op mijn gemak. Al heb ik kort voor het instappen nog wel voor de 23ste keer gecheckt of ik mijn kaartje echt bij me heb.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >