Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meer duidelijkheid over tegenstanders in voorronde CL

De laatste puzzelstukjes van seizoen 2016/2017 vallen op hun plek. En daarmee wordt ook meer duidelijk over de start van het nieuwe seizoen. Zo zijn inmiddels vier van de vijf ploegen bekend die Ajax kan treffen in de derde voorronde van de Champions League.

29 mei 2017 - 10:06
UsershyraDesktopajax_dataimages6fcfea9d016c149757350ad8cfe39d25_normal
Ajax moet de scherven bijeen rapen en aan de bak. © Pro Shots

Ajax verspeelde deze lente twee kansen op een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League. Het lukte niet om kampioen te worden en het lukte ook niet om de Europa League te winnen. Er is nog een laatste kans voor Peter Bosz en zijn mannen.

Dankzij de tweede plaats in de eredivisie komt Ajax opnieuw uit in de voorronde van de Champions League. Het lukte Ajax, en überhaupt een Nederlandse club, in 2010 voor het laatst om via deze weg in het hoofdtoernooi te komen. Het goede nieuws is dat Ajax twee keer wordt beschermd bij de loting.

Ajax zal in de derde voorronde moeten afrekenen met Steaua Boekarest, Young Boys, OGC Nice, Basaksehir of de nummer twee van Griekenland. Via de play-offs zijn nog drie Griekse ploegen in de race: AEK Athene, Panathinaikos en PAOK Saloniki.

Steaua en Young Boys lijken niet direct van het kaliber clubs waar Ajax bang voor hoeft te zijn, Basaksehir en Nice klinkt al een stukkie moeilijker gezien hun goede prestaties in vrij zware competities. De derde voorronde wordt eind juli en begin augustus gespeeld.

Als Ajax de eerste schifting overleeft, is het zeker van een ticket voor de Europa League en volgt een nieuwe tweestrijd in de vierde voorronde. Als de verschillende favorieten hun ding doen en doorstoten, ziet het rijtje mogelijk tegenstanders er als volgt uit: Viktoria Plzen, CSKA Moskou, Club Brugge, Sporting Lissabon en 1899 Hoffenheim.

De heenwedstrijd staat gepland voor medio augustus, de return is een week later. Als Ajax al in de derde voorronde wordt uitgeschakeld, komt het diezelfde weken toch in actie. Dan staat een ticket voor de groepsfase van de Europa League op het spel, zoals in 2015 tegen het volstrekt onbekende Jablonec.

Peter Bosz heeft alvast gezegd dat we komende zomer meer van Ajax mogen verwachten dan bij de start van vorig seizoen het geval was. We kunnen alleen maar hopen dat die belofte wordt waargemaakt.

Hoe dan ook weten we 14 juli meer, als de loting voor de derde voorronde wordt verricht.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >