Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kans bestaat dat Klaassen laatste wedstrijd heeft gespeeld

Davy Klaassen in het shirt van een andere club dan Ajax, kun je het je voorstellen? Het lijkt er helaas op dat we toch echt rekening moeten houden met dit scenario. Everton werd al concreet aan de aanvoerder gelinkt, daar komt AS Roma nu bij.

30 mei 2017 - 10:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb1264631bc5c3c367c7fcc0cb8ab4ed_normal
Is dit het laatste beeld van Klaassen in een Ajaxshirt? © Pro Shots

Klaassen is sinds het vertrek van Siem de Jong en Niklas Moisander nummer 10 en aanvoerder van Ajax, plus het verlengstuk van de trainer op het veld. Hij speelt soms onzichtbare wedstrijden, maar maakt ook belangrijke doelpunten en snapt als beste het spelletje wat Ajax speelt.

Als je dan ook nog eens tot de finale van de Europa League reikt, valt zoiets op in het buitenland. We wisten al dat het Everton van Ronald Koeman was gecharmeerd van Klaassen en nu mag ook AS Roma op het lijstje, zo meldt De Telegraaf.

Als Radja Nainggolan vertrekt uit Rome, is Klaassen de man die hem moet opvolgen. Er zijn nog wat Italiaanse clubs die aan de man uit Hilversum worden gelinkt. Het is best opvallend dat Klaassen zo vaak wordt genoemd in Italië, aangezien hij jaren geleden vertelde de Serie A helemaal niets te vinden.

Het nieuws over Klaassen en AS Roma komt trouwens niet alleen uit de wakkere krant, er werd in Italië zelf ook al melding van gemaakt. De man die erbovenop zat toen Kevin Strootman PSV verruilde voor AS Roma, had de boel nog iets eerder in de smiezen.

Klaassen heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2019. Dit stelt de club ertoe in staat om een flinke transfersom te vragen, zeker gezien de goede prestaties dit seizoen. Het lijkt erop dat Ajax inzet op een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Als Klaassen dan toch vertrekt, zou het fijn zijn als er meerdere geïnteresseerde clubs tegen elkaar opbieden. Des te meer houdt Ajax er dan onder aan de streep aan over. Echt moeilijk zal Ajax niet doen, aangezien Klaassen met zijn 24 jaar op een goede leeftijd is om een stap te maken en al zo’n 180 wedstrijden in de hoofdmacht speelde.

We wachten het allemaal maar even af. Maar de kans is dus aanwezig dat Klaassen in Stockholm zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde. Hij wilde zelf kort na het affluiten niet ingaan op vragen over zijn toekomst, wat ook wel weer begrijpelijk was.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >